Gode erfaringer med SFO

Den siste uken før skolestart kunne skolebarn ha det gøy på Ognatun mens foreldrene var på jobb.

I august ble det for første gang arrangert feriedager på Ognatun, et tilbud for barn i 1.-6. klasse fra mandag til fredag kl 8.00-15.00 uken før skolestart. Man kunne velge mellom å være bare en dag, noen av dagene eller hele uken.

− Det var et behov for det. Den siste uken før skolestart er foreldre begynt på jobb, men skolen er ikke begynt. For noen kan det være vanskelig å finne et godt tilbud til barna, sier Kristian Gudmestad, hovedansvarlig for feriedager, til sambåndet.no.

Gode erfaringer
− Hva slags erfaringer har dere gjort dere med feriedager?

− Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra foreldrene. De fikk mail med bilder fra uken og et evalueringsskjema. Mange sier at de vil komme igjen til neste år, og at det var bra at barna ble tatt vare på i gode, trygge omgivelser. De aller fleste av barna som bare var noen dager, hadde lyst til å være der hele uken, forteller Gudmestad, som ønsker å fremheve at de hadde mange gode ledere.

I løpet av uken var det 36 barn som var med på feriedager, og 28 barn den dagen det var flest deltakere.

Mange aktiviteter
− Hva gjorde dere?

− Vi hadde opplagte aktiviteter, lunsj, en liten andakt og frilek. Uken igjennom hadde vi forskjellige tema; en piratdag, en stranddag, en speiderdag, en klatredag og en mekk og mikse-dag. Av aktiviteter hadde vi fjelltur, bruskassestabling, skattejakt, kanopadling og diverse konkurranser, og vi laget mat og lekebåter av tre.

Ifølge Kristian Gudmestad er det planer om å ha feriedager også neste år.

− Jeg vet ikke hvordan det blir for min del neste år, men jeg vil gjøre det jeg kan for at det skal bli noe av, sier han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.