Sambåndet

Søndag 18. august 2019
RSS
I helgen blir det mulig å synge sammen med divisi. Foto fra en tidligere øvelse: Vilhelm Viskøy

Grammy-nominert spiller med divisi

Det blir gospel, lovsang og Andraé Crouch når divisi drar på turné i helgen, og koret vil gjerne at publikum skal delta.

Av Brit Rønningen. Publisert 25. september 2015.

divisi

Fakta

Turnéplan

  • Fredag 25. september: Gospelkonsert i Hana kirke, Sandnes, kl 19.30
  • Lørdag 26. september: Gospelkonsert i Bremnes, Bømlo, kirke kl 19.30
  • Søndag 27. september: Gospelkonsert i Betlehem, Bergen, kl 18.00

Grammy Award

  • En amerikansk utmerkelse som har blitt delt ut av Recording Academy (en sammenslutning av personer i den amerikanske musikkindustrien) siden 1959 for fremragende prestasjoner innen musikk.
  • Prisutdelingen arrangeres hvert år i februar måned og blir betraktet som en parallell til Academy Award (Oscar) i film.
  • På samme måte som ved Oscar skjer utdelingen etter stemmer blant de stemmeberettigede i Recording Academy og ikke på grunn av popularitet eller antall solgte plater. (Kilde: Wikipedia)

− Repertoaret er ganske variert. Det er sanger fra den siste platen vår, «Du er», og vi vil synge sanger av Andraé Crouch. Han døde i januar i år, og vi vil ha en liten markering. Så blir det lovsanger hvor folk i salen kan være med og synge, sier dirigent Anders Berglund i divisi til sambåndet.no.

Les også: Arne Parelis anmeldelse av «Du er»

Lokale kor
Divisi er på turné i helgen. I kveld blir det gospelkonsert i Hana kirke i Sandnes, lørdag går turen til Bremnes kirke på Bømlo, og søndag avsluttes det med konsert i Betlehem i Bergen. På hvert sted blir også lokale kor med. I Sandnes blir Gospelkoret Abraham med, mens Bømlo Gospel deltar på Bømlo, og Redeemed og Gospel Bergen blir med i Bergen.

− Når vi planlegger turneer, prøver vi å sette opp steder som vi kan komme til i løpet av tre dager, og som det ikke er så langt i mellom. Denne gangen ble det Sandnes, Bømlo og Bergen. Vi ser også etter steder hvor vi kan finne gode lokale samarbeidspartnere og lokale kor, forklarer Berglund.

Amerikanske musikere
Sommeren 2014 reiste divisi til Chicago der de spilte inn to sanger på engelsk. En av de amerikanske musikerne som var med på innspillingen, Montage Pheloan, blir med på turneen og spiller på hammondorgel. Han er Grammy-nominert (se faktaboks). I tillegg blir også gjestesolist Alonzo Berry og Jerrel Johnson på trommer med. Det er første gang Berry og Johnson er i Norge.

− Da vi var i USA i fjor, fant vi ut at vi ønsket et videre samarbeid med musikerne vi jobbet sammen med. Vi hadde lyst til å synge litt gospel og synge med Alonzo Berry, forteller Berglund.

Andre musikere som blir med, er Kristian Kvalvaag på gitar, Halvard Aase på bass og Frode Mangen på piano. Førstnevnte har blant annet spilt i programmet «Hver gang vi møtes».

Vil publikum skal delta
− Folk bør komme. Det er gode musikere som holder et flott nivå. Sammen blir det bra, lover Berglund.

− Hva ønsker dere med turnéen?

− Vi håper jo å få frem det som ligger til grunn for alt vi gjør, budskapet vi formidler om det Jesus har gjort, og hva det betyr. Gospel er en ytterst flott og energifull sjanger. Original gospel er ofte basert på bibeltekster. Vi håper også at publikum synger med og kjenner at de kan få delta. Alle tekstene kommer på storskjerm, sier Anders Berglund.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Muslimske og kristne minoritetsungdommar godtar at leiinga i religiøs samanheng er mannsdominert, sjølv om dei forventar likestilling heime og i offentlegheita elles.

NMS-misjonær Tor Helge Brandsæter hjelpte ei thailandsk kyrkje å satsa på berekraftig jordbruk. Det skaper ei interesse som gjer det lettare å nå inn òg med evangeliet.

KOMMENTAR 21-åringen fra Bærum som er siktet for terror og drap, begynte å lese i Bibelen, meldes det. Skulle det gi grunn til bekymring?

Vipps og Facebook bidrar til å hanke inn stadig større pengebeløp til frivilligheten, men den som trodde giroblanketten var døden nær, må tenke om igjen.

Hvis du begynner å snakke med Birgitte Sveen om Helgatun fjellpensjonat, begynner hun å reklamere for stedet.

Copyright © Sambåndet 2019