Sambåndet

Onsdag 11. desember 2019
RSS
En av illustrasjonene til Superblinks adventsfortelling Adventskatten. Ill: Jostein Fyllingen

Blinkskudd med Adventskatten

Vinneren av Superblinks skrivekonkurranse er kåret. Ingrid Marie Hellås traff blink med sin adventsfortelling.

Skrevet av Brit Rønningen den 11. oktober 2015.

Torunn Haraldsen

Fakta

Superblink:

  • Superblink er en kristen medieklubb for barn fra 6 år og oppover
  • Startet i 2006 som videreføring av barnebladet Blåveisen
  • Eies og drives av Norsk Luthersk Misjonssamband og Norea Mediemisjon i samarbeid med Indremisjonsforbundet

− Hennes fortelling, «Adventskatten», kom opp som nummer en. Vi hadde en jury som rangerte manusene. Juryens begrunnelse var at det var den fortellingen som var mest spennende og egnet for barn, forteller redaktør Torunn Haraldsen i Superblink.

For å finne forfatteren til årets adventsfortelling, arrangerte Superblink skrivekonkurranse. Manuskriptene skulle være på cirka 10 000 ord delt opp i 24 kapitler. Det kom inn 7 bidrag.

Julespenning og julestemning
− Vi var veldig spente på om det ville komme inn bidrag. Jeg er fornøyd og synes det var mye bra som kom inn. Det er kjekt å få nye navn. Vi trenger hele veien manusforfattere, sier Haraldsen. Hun er enig med juryens kåring.

− Det er en koselig fortelling. Den handler om barn i den rette alderen, og det er julespenning og julestemning i den. Barna havner i et slags mysterium. Fortellingen har et veldig tydelig julebudskap. Jeg gleder meg til å presentere den.

Skatter og mystikk
Vinneren, som jobber som førskolelærer, er både glad og overrasket over å ha vunnet.

− Selv om jeg hadde et lite håp, trodde jeg ikke at det skulle bli meg. Det betyr mye, og jeg setter pris på at jeg får mulighet til å være med og bidra i det kristne arbeidet blant barna, sier Hellås og gir et kort resyme av handlingen i «Adventskatten»:

Ingrid Marie Hellås

Ingrid Marie Hellås. Foto: Privat

− Fortellingen handler om Theodor og Oline som nettopp har blitt venner og leter etter en skatt som er i huset til Oline. Jeg husker ikke helt hva som ga meg inspirasjonen. Men barn syns ofte skatter og mystikk er spennende å lese om, derfor ble det veldig enkelt å skrive når jeg først kom på tema om adventskatten. Det var også veldig greit å flette julens budskap inn i denne adventskatten.

− Hva vil du med fortellingen?

− Jeg ønsker å formidle julens budskap til barna. Det er blitt færre kanaler der barna blir kjent med Jesus og får vite hvorfor vi feirer jul. Det er veldig fint å få være med og fortelle, svarer Hellås.

Neste års fortelling
Redaktør Torunn Haraldsen kan også opplyse om at neste års adventsfortelling er klar.

− Det som er interessant, er at vi også kåret en andreplass, og den fortellingen skal trykkes neste år. Den er skrevet av Julie Sjaastad, som bare er 12 år gammel. Alle bidrag ble evaluert på likefot. Juryen visste ikke alderen på forfatterne, sier hun og røper såpass om neste års fortelling:

− Julies fortelling er annerledes. Det handler om en jente som følger Maria og Josef til Betlehem, og den er veldig godt skrevet.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Sliter du med å finne julekort med klassiske kristne motiver, har du trolig ikke prøvd hardt nok, for kortene finnes. Uansett hjelper det å etterspørre juleeffekter du savner.

KVS Lyngdal har så langt i år tjent 1,3 millioner kroner på salg av tømmer.

Mannen som risikerer mye for å sikre ureturnerbare asylsøkere arbeidsrett, ble torsdag hedret med Petter Dass-prisen 2019.

Bildøy Bibelskole og ImF Midthordland erstatter julemessen med et annet arrangement på en annen tid på året.

At ImF-styret har valt Kjell Hauan til nestformann er i tråd med det som har vore praksis dei ti siste åra. Tanken bak har ei endå lengre historie.

Copyright © Sambåndet 2019