Fredheim til USA for å lære

En gruppe på 23 personer fra Fredheim forsamling har vært på studietur til USA for møte Awana Ministries og delta på årets D6-konferanse i Louisville.

− Awana hadde samlet mange av sine sentrale ledere for å undervise gruppen fra Norge, og i to hele dager i september fikk vi en grundig innføring i Awanas historie og deres prinsipper og metoder for å gjøre barn og unges tro til et fundament for livet, forteller hovedpastor Runar Landro i Fredheim forsamling til sambåndet.no.

Awana jobber i over 100 land og kan vise til et ukentlig oppmøte på bortimot tre millioner barn og unge (se også faktaboks).

Lytte og lære
− Som gode indremisjonsfolk tok vi ikke alt for god fisk da både kultur og teologi former hvordan vi jobber ulikt på ulike steder. Men når skikkelig utførte undersøkelser viser at 92 % av de som har fulgt et Awana-opplegg i seks år eller mer, fortsatt er aktive og bevisste kristne som voksne, da oppmuntrer det til å lytte og lære, sier Landro.

− Hvordan var oppholdet hos Awana?

− Dagene hos Awana var lærerike, utfordrende og oppmuntrende. Vi vekslet mellom undervisning for alle, gode måltider og mer tilpasset undervisning for ulike aldersgrupper. Et høydepunkt for oss var timen vi fikk sammen med Awanas grunnlegger, Art Rorheim. Å møte en 97 år gammel mann med et brennende hjerte og et sterkt engasjement for å nå barn og unge med evangeliet, var en sterk opplevelse. At han hadde sine røtter i Norge, med foreldre fra Ombo i Ryfylke, gjorde nok dette møtet ekstra sterkt for både ham og oss.

Viktige år
Nettopp utfordringen med å nå barn og unge med evangeliet, er årsaken til at Landro og gruppen fra Fredheim forsamling besøkte Awana. Planen er at noe av Awanas undervisningsopplegg skal tas i bruk i Indremisjonsforbundet.

− Alle vet at barne- og ungdomsårene er formende for hva vi tror resten av livet. Vi kan derfor ikke la være å søke det beste opplegget for å nå disse gruppene. Med nødvendige tilpasninger, ikke minst til norsk kultur, tror jeg at det de har brukt generasjoner og meget dyktige folk til å utvikle, kan berike og gjøre vårt arbeid enda bedre, sier Runar Landro.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.