Sambåndet

Fredag 21. september 2018
RSS
Daglig leder Ragnhild Kristine Vartdal Espelund og redaksjonssekretær med teknisk ansvar Victor Haram i Radio Sunnmøre. Foto: Radio Sunnmøre

Kristen radio når lengre ut

Misjonseide Radio Sunnmøre, Radio New Life og Radio Nordvest har fått tildelt lokalradiokonsesjon til Stranda og området rundt.

Av Brit Rønningen. Publisert 23. november 2015.

Radio Sunnmøre holder til i sammel bygg som blant andre Sunnmøre Indremisjon og Si-Reiser. Foto: Petter Olsen

Fakta

Radio Sunnmøre

  • Startet 1985 som Radio Sentrum. Skiftet navn til Radio Sunnmøre 1.mai 2015
  • Sender 71 timer i uken
  • Dekker misjon, bistand og kirkestoff - basert på de kristne verdiene, med forankring i Sunnmøre
  • Eid av Sunnmøre Indremisjon

Radio New Life

  • Startet høsten 1988 i Ålesund
  • En kristen nærradio
  • Eid av menigheten New Life Ålesund

RadioNordvest

  • Startet i januar 1985 som NorrønaRadio. Skiftet navn til RadioNordvest 1. mai 2014
  • har konsesjon for Ålesund, Giske, Sula, Skodje, Haram, Ørskog og Sandøy
  • er en lokalradio i fellesskapet GodRadio som eies av Norsk Luthers Misjonssamband

Kilder: http://radiosunnmore.no/, http://www.newlifeaalesund.no/radio.php, http://radionordvest.no/

 

– Det betyr at vi når enda lengre ut og når enda flere lyttere. Det er vi kjempefornøyd med, sier daglig leder Ragnhild Kristine Vartdal Espelund i Radio Sunnmøre.

FM 101 samarbeidet
I fjor høst gikk lokalradioen Radio Storfjord gikk konkurs og måtte legge ned. Siden da har ikke Stranda og området rundt hatt lokalradio. FM 101-samarbeidet Radio Sunnmøre, Radio New Life og Radio Nordvest har nå fått tildelt konsesjon til å sende i området. Konsesjonen er fra september 2015 til desember 2016. Dermed får området som dekker Stranda, Sykkylven, Stordal, Eidsdal og Valldal på ny en lokalradio med kristent innhold.

Radio Sunnmøre het tidligere Radio Sentrum og er eid av Sunnmøre Indremisjon, mens Radio New Life eies av menigheten New Life Ålesund. RadioNordvest het tidligere NorrønaRadio og er en lokalradio i fellesskapet GodRadio som eies av Norsk Luthersk Misjonssamband.

Allerede på lufta
FM 101-samarbeidet i Ålesund har allerede kommet på lufta og fått stabile sendinger til sitt nye konsesjonsområde i nordre del av Sunnmøre. Etter mye testing av utsyr og nett er det nå sendinger i Stranda, Liabygda, Linge, Valldal, Eidsdal og Norddal og i tillegg i Geiranger via senderen på Korsmyra. Disse stedene har nå tilgang til programmene som de tre radiostasjonene sender døgnet rundt i Ålesundsområdet. Fremover vil FM 101-samarbeidet arbeide med også å kunne nå Stordal og Hellesylt.

– Det er takket være en engasjert og trofast teknisk komite at vi nå allerede er på lufta. Det som er positivt overraskende, er at vi også når Geiranger, det hadde vi håpet på, men var usikre på muligheten, sier Vartdal Espelund.

Dekker hele Sunnmøre
– Hvorfor søkte dere om denne konsesjonen?

– Det var for at vi skal kunne dekke hele Sunnmøre. Tidligere nådde vi ikke Stranda og området rundt på FM 101, men det vil vi nå. Målet er å få enda flere lyttere og nå enda lengre.

I 2017 skal FM slukkes og DAB ta over. Men det gjelder bare for de statlige og regionale sendingene. Lokalradioene får fortsatt sende på FM, foreløpig fem år lenger enn til 2017. For de som skal kjøpe ny radio, anbefaler Vartdal Espelund folk å kjøpe en som har både FM, DAB og Webradio og lytte på internettradio, hvor de er mest stabile.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

En møtehelg på Frikstad bedehus ble plutselig til seks, snart syv møtehelger.

Det smalt i helgen, ikke av skudd eller fyrverkeri, men av påmeldinger til ImFs Lederkonferanse.

Rolv Egelandsdal har et engasjement for det gode lydbildet, og det vil han dele på ImFs lederkonferanse.

Paul Otto Brunstads første møte med NLA var et sjokk. I dag er han professor der og ser på skolens fortid og fremtid i anledning at den fyller 50 år.

Lørdag åpner dørene til jubileumsfeiring på Nesttun bedehus.

Copyright © Sambåndet 2018