Bygger for misjonen

På KVS-Bygland får elevene på byggfag være med og bygge opp et kristent leirsted i Latvia.

– Prosjektet går ut å bygge opp et kristent leirsted i byen Daugavpils i Latvia (se kart). Det er en lokal menighet der nede som driver leirstedet Latgales Dzintars. De har en visjon om å hjelpe rusmisbrukere og deres familier. Det er et stort prosjekt, forteller husfar Espen Ripegutu på KVS-Bygland.

Godt arbeid
På leirstedet Latgales Dzintars får tidligere rusmisbrukere arbeid og soveplass, og hver sommer får barn fra alkoholiserte hjem noen avslappende uker på leir. Ifølge Ripegutu samlet Latgales Dzintars i fjor over tusen barn på leir.

– Der får de omsorg, trygghet, mat, og de får høre om Jesus. Menigheten der nede gjør et godt arbeid blant rusmisbrukere og deres familier.

Misjonsprosjekt
– Hvorfor har dere valgt å støtte dette prosjektet?

– Det var egentlig før min tid. Skolen lette etter et prosjekt den kunne støtte, og undersøkte forskjellig prosjekter. Det begynte med at Jan Helge Vigsnes som driver en stiftelse som støtter dette arbeidet, fikk pastoren, Nicolai, på besøk til Norge. Han kom til oss og fortalte om prosjektet. Etter det besøket fikk vi lyst til å støtte prosjektet, og vi begynte å snakke om vi kunne bidra. Hvert år har vi det som vårt misjonsprosjekt, sier Ripegutu.

Hutdyper hvordan de konkret bidrar:

– Elevene på byggfag bygger hytter i moduler. Så langt har de bygd ti hytter på 18 m² og to hytter på 60 m². Elevene bygger hyttene i praksisen. Hyttene blir så demontert og fraktet til Latvia. Hver vår reiser vi dit med elevene på VG1 og setter opp hyttene.

Positivt for elevene
– Hvordan har prosjektet blitt mottatt av elevene?
– Det har vært veldig positivt for elevene når de har vært der nede. De brenner virkelig for prosjektet. To tidligere elever ga i fjor 10 000 kroner hver til prosjektet. I fjor besøkte vi en familie der ovnen hadde kollapset. Det var tolv barn i familien, og foreldrene var tidligere rusmisbrukere. Elevene var raske til å ville gjøre noe. Da vi kom hjem til Norge, arrangerte de misjonsløp for å samle inn penger til ny ovn, forteller Ripegutu.

Årets tur til Latvia for VG1-elevene går av stabelen den 2. mai. Personer fra indre Agder har vært med på å samle inn penger til materialene til hytta i år. I tillegg blir det basar på KVS-Bygland den 18. februar til inntekt for prosjektet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.