Sambåndet

Fredag 23. august 2019
RSS
Danielsen mottar diplom og pokal. Foto: Danielsen videregående skole

Danielsen vant NM-Mix i volleyball

NM-Mix-finalen i volleyball for videregående skoler ble et rent misjonsoppgjør.

Av Brit Rønningen. Publisert 4. februar 2016.

Spennende finale mellom Danielsen og Framnes. Foto: Danielsen videregående skole

Finalen gikk i Stavanger i helgen mellom Danielsen videregåande skole og Framnes kristne vidaregåande skule.

– Det var en skikkelig kristen finale, sier lærer og lagleder Miriam Kleppa ved Danielsen videregående skole. – Det var helt topp arrangement og bra opplegg som var godt gjennomført.

Danielsen spilte i gruppespillet mot Solborg Folkehøgskole og Greåker vgs og vant begge kampene 2-0. De slo Tertnes 2-1 i kvartfinalen og Fusa 2-1 i semifinalen. Finalen spilte de altså mot Framnes, og den vant de med 2-0. To av Danielsen-spillerne, Peter Brennhaug og Vegard Asphaug, ble kåret til henholdsvis beste angriper og beste legger i mix-klassen.

God stemning
Samme helgen var elever fra Danielsen og Framnes med på Impuls-konferanse, noe som betydde at det kom litt ekstra folk å så på.

– Det var kjekt, hyggelig og god stemning, og laget ble mer sammensveiset, sier den andre laglederen og lærer Nils Ivar Brennhaug ved Danielsen.

Danielsen NM Volleyball2

Kampen er over. Danielsen har vunnet. Foto: Danielsen videregående skole

Godt å vinne
– Hvordan klarte dere å vinne?

– Vi har tre gutter som har spilt i Sotra Volleyballklubb i sju–åtte år. Alle trengs, men de var viktige for at vi vant.

På spørsmål om hvordan det var å vinne, legger Brennhaug ikke skjul på at det gjorde godt, og han fortsetter å trekke frem laget.

– De var gode til å ta imot smasher og server. Der var flere spillere som gjorde det bra.

Gode tilbakemeldinger
– Hva betyr det for dere å vinne?

– Det betyr veldig mye motivasjon for jentene å være med og spille god volleyball. Guttene vet vi spiller god volleyball. For skolen var det godt at vi fikk gode tilbakemeldinger på spillet og måten å opptre på. Alle var med, og alle hjalp med å gjøre andre gode, sier Brennhaug.

Tilbake på skolen overrakte elevene pokalen til rektor. Ifølge Brennhaug fikk de mange gode ord.

– For skolen vil vi vurdere om vi skal satse enda mer på idrett, om det skal bli et fagtilbud. Det at de vant, støtter i alle fall arbeidet, sier Nils Ivar Brennhaug.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Dei 27 deltakarane på Nordhordland Indremisjon sin fjellvandringsleir på Raknestunet fekk mange flotte opplevingar på Osterøy førre veke, fortel ein av deltakarane, Leikny Strømme Flathus, i denne luftige reportasjen.

Ny nordsamisk omsetjing av Bibelen får ringverknadar for alle delar av den samiske kulturen.

KVS-Lyngdal og Bildøy Bibelskole må «ut på bygda» for å få plass til alle elevene, og KVS-Bygland passerte 60 elever – med erfaringsbasert håp om flere.

KOMMENTAR Biskop Atle Sommerfeldt må lære seg forskjellen på å bli støtt og å bli utstøtt.

Muslimske og kristne minoritetsungdommar godtar at leiinga i religiøs samanheng er mannsdominert, sjølv om dei forventar likestilling heime og i offentlegheita elles.

Copyright © Sambåndet 2019