ImF-Ung vil styrke ledere

Lagskonsulent Otto Dyrkolbotn i ImF-Ung går over i en ny stilling som lederkonsulent i ImF-Ung fra 1. august.

– Vi vil fortsatt fokusere på målet vårt om opprette 450 nye lag innen 2020. Samtidig ønsker vi å styrke de lokale lederne, og jeg tror dette er en effektiv og god måte å gjøre det på, sier daglig leder Kenneth Foss i ImF-Ung til Sambåndet.

Otto Dyrkolbotns lagskonsulentstilling i Imf-Ung er en prosjektstilling som går ut i 1. august. Fra da blir stillingen omdefinert til en toårig prosjektstilling som lederkonsulent.

– Det er et prosjekt som vi ikke har gjort før, derfor er det en prosjektstilling og ikke en fast stilling, sier Foss.

Ressursgruppe

– Hvorfor omdefinerer dere stillingen?

– Det har vært et ønske fra styret i ImF-Ung, fra Otto Dyrkolbotn og meg selv. Det betyr at vi sikter inn stillingen mot lokale lag. Her er lederne nøkkelpersoner med tanke på det å møte og nå barn og unge. Vi ønsker å starte en ressursgruppe for hovedlederne og vil sende ut invitasjon til lokallagene. Planen er at de skal møtes minst to ganger i halvåret og snakke om arbeidet, svarer Foss.

Kretsledere i ImF-Ung er kontaktet om endringen, og ifølge Foss er de positive.

– Jeg synes det er et spennende skifte. Det blir spennende å se om det er noe som viktig for lagene, og om det er et reelt behov for å delta i en slik ressursgruppe. Det er et nytt prosjekt, og det er spennende å se om det er liv laga, sier Dyrkolbotn.

Endringer

– Hva betyr det av endringer i arbeidsoppgaver?

– Det blir en dreining fra å ikke bare å starte nytt arbeid, til også å styrke det som allerede er rundt omkring i kretsene. Hittil har jeg hatt som arbeidsoppgave å forkynne og oppmuntre og legge til rette for nye lag. Det blir det kanskje litt mindre av. Vi ønsker også søkelys på å trene barn og unge til å bli nye ledere. Nå blir det mer å legge til rette for at det kan komme i gang en ressursgruppe for lagsledere. Det er viktig at lagene lokalt selv eier sin egen utvikling. Jeg kan være med som starthjelp, forklarer Dyrkolbotn.

Kenneth Foss understreker at det som skjer lokalt, er det aller viktigste i barne- og ungdomsarbeidet.

– Vi håper dette kan bidra til mer aktivitet i lokale lag, og at lederne får inspirasjon. Vi håper også at et slikt konsept kan bidra til å rekruttere flere ledere. Det blir satsing på nye lag, men på en ny måte, sier Foss.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.