Ny bok fra Forlaget

Det handler om Moses, hans liv og hva han kan lære oss i dag, i boken «Ingen som Gud» fra Sambåndet Forlag.

– Det er en studiebok som er godt egnet til bibelgrupper eller samtalegrupper. Den er delt i tolv deler, og for hver del er det spørsmål bak i boken til samtale. Vi vil oppfordre grupper til å arbeide videre med spørsmålene, sier forlagssjef Petter Olsen i Sambåndet Forlag om den nye boken forlaget gir ut.

Ingen er som Gud

Forfatter Johnn Hardang ga ut «Ingen som Gud» første gang i 2003 på Biblia Fjernundervisning som et studiehefte i forbindelse med Ung Landsmøte (UL). Tittelen henspiller på det Moses sa på slutten av livet når han oppsummerer sine ulike erfaringer fra sin livsreise. Da var konklusjonen at ingen er som Gud. Hver av bokens tolv kapitler tar for seg sentrale hendelser i Moses’ liv.

De ti bud

– En viktig endring i manuskriptet finner vi i omtalen av de ti bud. Forfatteren gjør oppmerksom på at vår utgave av de ti bud ikke finnes i Bibelen. Det ble organisert som ti bud i «Luthers lille katekisme» av pedagogiske årsaker. I utgaven fra 2003 ble det avsnittet i manuskriptet ikke tatt med. Sambåndet Forlag synes det var viktig å få frem hvordan budene er gjengitt i Bibelen, og hvordan det er «ordnet» i ti bud, sier Olsen. Han ønsker ikke å spekulere om hvorfor det første forlaget som ga ut manuskriptet, ikke tok disse opplysningene med.

– Hvorfor gir dere ut «Ingen som Gud»?

– Vi synes boken fortjener å komme ut på ny. Vi synes boken, som den nå fremstår, med grafisk uttrykk og en delvis ny organisering av innholdet, er både et aktuelt og interessant produkt for et kristent publikum.

Aktualisering

Sambåndet Forlag har tidligere gitt ut to bøker om Mosebøkene, «Begynnelsen» og «Utgangen». Forfatter av disse bøkene er Arnold Bjerkreim, som døde 28. juni, nær 92 år gammel.

– Dette er en bok om Moses, hans liv og det vi kan lære av det Moses opplevde med Gud. De to andre bøkene er en utleggelse av tekstene i Mosebøkene, så disse tre bøkene spiller godt på lag, forklarer Olsen.

– Hva synes du selv om boken?

– Jeg synes det er en på mange måter interessant og aktuell bok. Forfatteren forsøker å aktualisere Moses’ liv med tanke vårt liv, svarer Petter Olsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.