Betania på frivillig basis

Arbeidet med Betania Studentfellesskap på Laksevåg i Bergen drives nå ved hjelp av frivillige krefter.

Torgeir Skrunes har siden studentfellesskapet på Laksevåg åpnet i august i fjor, vært ansatt som husfar i en prosjektstilling via Bergen Indremisjon. Nå er prosjektet avsluttet, og Bergens Indremisjon (BI) er ikke lenger inne i arbeidet. Indremisjonsforbundet eier fortsatt huset. Skrunes vil overfor sambåndet.no ikke si så mye om hvorfor prosjektet er avsluttet, men innrømmer at det har vært ulike tanker om hvordan arbeidet skal drives og vist seg vanskelig å få til det som opprinnelig var tenkt.

På frivillig basis
– Vi fortsetter fellesskapet med bibelgruppe og bønnefellesskap. Utover det vil vi ha arrangementer på frivillig basis. Så langt har vi hatt basar og bordtennisturnering, sier Skrunes.

Via sambåndet.no lanserte daværende forsamlingsleder i BI, Gunnar Ferstad, høsten 2013 visjonen om et studentfellesskap på Laksevåg. En del av denne visjonen var at studenthyblene kunne være en slags forlengelse av Bergens Indremisjons student- og ungdomsarbeid. Ifølge Skrunes går noen av studentene som bor der i dag, i Bergens Indremisjons forsamling Betlehem, mens andre går i Norsk Luthersk Misjonssambands forsamling Salem.

Blir som det blir
– Hva betyr det for deg og for Betania Studentfellesskap at du ikke lenger er ansatt i Bergens Indremisjon?

– Som ansatt kan en kjenne på et større press på at en må få i gang forskjellige ting i studentfellesskapet. Nå som det er basert på frivillighet, blir det det det blir. Det kommer an på hva vi og de som bor der, har motivasjon, tid og lyst til å drive. Ettersom prosjektet er avsluttet kan vi ikke forvente like mye av de som bor der, men vi kommer til å oppfordre beboerne til å være med i det interne fellesskapet, sier Torgeir Skrunes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.