Tre kvinner i ImF-styret

OPPDATERT Tre kvinner ble valgt inn i det nye ImF-styret, og en kvinne til vil møte som 2. varamann. Lovendringsforslaget som åpner for flere kvinner i styret, blir gjeldende allerede for årets valg.

Det nye styret ser slik ut: Odd Asbjørn Nybø (formann), Harald Voster, Anne Bente Klokk Svendsvik, Marit Hauge, Gabriel Pollestad, Gudmund Furnes og Norunn Byrknes. Det betyr altså tre kvinner på fast plass, én flere enn i dag. Svendsvik og Hauge ble gjenvalgt. Gabriel Pollestad, som tapte kampen om ledervervet, ble valgt inn som fast styremedlem.

Oppdatert fredag: Slik ble varamannsvalget: Terje Greibesland fra ImF Sør ble 1. varamann, Solveig Hosøy 2. varamann og Linda Austnes 3. vara.

Noen timer før resultatet av torsdagens valg ble offentliggjort, overrasket forbundsstyret generalforsamlingen med et forslag om endre paragraf 8b og 10 allerede for årets valg til ImF-styret, som ImFs høyeste organ mellom generalforsamlingene nå skal hete.

Les mer om bakgrunnen: Derfor vil styret endre loven

Valgkomiteen hadde lagt fram en kandidatliste som besto av like mange kvinner som menn. I det eksisterende lovverket heter det at minst fire av sju representanter i ImF-styret skal være menn.

Nytt forslag

– Resultatet av valget kan bli slik at det ikke blir fire menn i styret. Det måtte generalforsamlingen (GF) og ordstyrere i så fall ha håndtert. Skal en da si at GF er suveren, også over lovene, eller må en ta omvalg og stemme på menn mens en egentlig hadde lyst til å stemme på en kvinne, problematiserte generalsekretær Erik Furnes.

Så trakk han et forslag fra ImF-styrets møte onsdag opp av hatten: Endringene i lovene (paragraf 8b og 10) som åpner for flere enn tre kvinner i forbundsstyret, blir gjort gjeldende allerede for valget på årets GF.

Dette ble enstemmig vedtatt – uten debatt – og dermed kunne valget settes i gang.

– Dette er første gang hele styret skal velges på GF, så slik sett er det et merkeår, sa valgkomiteens formann, Arne Lindekleiv.

Valgtaler

Også forut for valget av styremedlemmer ble det talt til fordel for noen av kandidatene. ImF Sør og ImF Rogaland er én valgkrets. Magne Havaas fra Lista Indremisjon tok ordet til fordel for kandidaten fra ImF Sør, Terje Greibesland:

– ImF Rogaland har hatt representanten for vår valgkrets de siste årene, og derfor vil det ikke være unaturlig at kandidat Terje Greibesland, fra Bygland, blir valgt inn. Skulle han ikke bli det, må han i alle fall velges til første varamann, mente Havaas.

Torgeir Lauvås fra ImF Rogaland grep tak i det siste i sin promotering av den tapende formannskandidaten, Gabriel Pollestad fra Jæren:

– De er rause på Sørlandet. Jeg støtter at Terje Greibesland blir valgt inn som første varamann, og at Gabriel Pollestad velges til fast plass for vår valgkrets. Gabriel kan være et godt formannsemne om noen år, og Terje Greibesland brenner for KVS-Bygland og kan få konsentrere seg om skolen fortsatt, mente Lauvås.

Les også: Odd Asbjørn Nybø ny formann

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.