Sambåndet

Fredag 25. mai 2018
RSS

Vil ha Jesus-fokusert forkynnelse

Marie Hornnes (26) liker seg godt i Indremisjonsforbundet (ImF). På generalforsamlingen (GF) fikk hun æren av å være en av talerne.

Av Brit Rønningen. Publisert 3. august 2016.

– Det var veldig kjekt å bli spurt om å tale på GF. Jeg ble overrasket. Det er kjekt at de setter pris på forkynnelsen, sier Hornnes.

De som var på kveldsmøtet torsdag på GF, kunne høre henne tale. Hun delte sine tanker om temaet for GF, «Innta landet», og tok utgangspunkt i historien om Abraham og Lot som delte landet mellom seg i 1.Mos 13,9 ff. Hennes viktigste spørsmål var: – Hva slags land vil du innta?

Jesus-fokusert forkynnelse
– Hva er viktig for deg som forkynner?

– At Jesus må komme frem, at det er Jesus-fokusert forkynnelse. Jeg vil ha med både evangeliet, formaningene og vandringen som kristen, og jeg er opptatt av å bruke Bibelen aktivt i forkynnelsen, sier Hornnes.

Hun er fra Nærbø på Jæren og har de siste tre årene bodd på Hornnes. Der jobber hun 50 % som forkynner i ImF Sør. Nylig har hun sluttet i stillingen som 50 % ungdomsarbeider i Evje indremisjon.

Klubbutvikler
– Jeg kjente et behov for å få kontakt med flere som ikke går på bedehuset. Lenge har jeg bedt om at det må åpne seg en dør for noe annet, forteller Hornnes.

Det har åpnet seg en dør. Hun har nå begynt i 40 % stilling som klubbutvikler i Otra Idrettslag.

– Jeg vil i hovedsak jobbe med barneidrett, og en del av jobben er idrettsfritidsordning som de startet i januar i år. Der vil jeg komme til å treffe nye folk, og det er kjekt å jobbe med noe som er innenfor min utdannelse i folkehelsearbeid.

– Driver du med idrett selv?

– Jeg liker å trene. Det går i jogging og styrketrening. Jeg har drevet med håndball før.

Stor frihet
– Hvordan er det å jobbe i ImF?

– Jeg trives kjempegodt i ImF Sør. De står så tydelig på Ordet, og det er godt fellesskap, svarer Hornnes og synes ikke det er noe problem at hun som ung kvinne jobber som forkynner i en organisasjon som legger vekt på tjenestedeling mellom kjønnene.

– Bibelen sier noe om menn og kvinners tjeneste, og jeg stiller meg bak ImFs syn. Jeg opplever stor frihet, og at det er åpent for at kvinner kan forkynne, sier hun.

1 kommentar »

  • 1

    Møteuke 4. – 8. oktober | Betania Haugesund

    1. oktober, 2017, kl. 21:18

    […] Vil ha Jesus-fokusert forkynnelse […]

    Svar

Skriv en kommentar

Til høsten blir det ledige plasser i Betania Studentfellesskap. Husfar Torgeir Skrunes vil helst ha inn jenter.

‒ Vi har beholdt godkjenningen av 120 studentplasser, sier en lettet og fornøyd rektor Gunnar Ferstad ved Bildøy Bibelskole.

Plussreiser opplever størst vekst i turer til Israel/USA, og flere av de nye kundene kommer fra andre kirkesamfunn enn lutherske.

Er det at man bare ønsker å være morsom, en legitim grunn for en publikasjon til å bruke et navn som ligner en annens merkevare?

Forholdet til jøden Jesus sto sentralt da Israels første 70 år som gjenopprettet stat ble markert på Jæren i går kveld.

Copyright © Sambåndet 2018