Sambåndet

Onsdag 17. juli 2019
RSS
Geir Magnus Nyborg (til v) og Jarle Haugland var utvalgte gjester til P7 sin 20-årsmarkering. Foto: Kenneth Hjortland

P7 fyller 20 år

Den kristne riksradioen P7 er en 20-åring som er mer opptatt av å jobbe enn å feire.

Av Brit Rønningen. Publisert 20. desember 2016.

Johnn Hardang er daglig leder og radio- og tv-pastor i P7. Foto: Brit Rønningen

− Det er ikke en synkende skute, men et tre som vokser og bærer frukt, oppsummerer daglig leder Johnn Hardang i P7 ståa for radiokanalen.

Den 19. desember 1996 ble Kristen Riksradio som det het den gang, stiftet. Kanalen har i dag sju medlemsorganisasjoner, deriblant Indremisjonsforbundet.

Utvalgte gjester
− Hvordan har dere markert 20-årsjubileet?

– Vi har ikke gått ut veldig høyt med å markere at vi er 20 år. Men vi har hatt tre timers sending fra 09.00 til 12.00 med utvalgte gjester som Geir Magnus Nyborg, som var nestleder i Kristen Riksradio da den ble stiftet i 1996, Vigleik Brekke, som var prosjektleder i Kristen Riksradio i begynnelsen og Jarle Haugland, som er nåværende styreleder. Vi tok opp historie og fremtidsvyer, men mest historie, forteller Hardang.

− Vi er en virksomhet som er mer opptatt med å jobbe og produsere enn å feire. Men vi måtte ha litt markering, legger han til.

Per i dag når P7 cirka 2 millioner mennesker og har et budsjett på 6 millioner kroner og 6 ansatte som jobber 4,75 årsverk.

God vekst
− Hvordan har disse 20 årene vært?

– Vi gikk høyt ut med store visjoner. Det har vært en reise med oppturer og nedturer. De siste ti årene har vi hatt en jevn og god vekst. Fremdeles har vi ikke oppnådd vår visjon, som er å nå så mange som mulig. Det er interessant at vi i dag har større mulighet til å bli en riksdekkende radio. Vi har bygd ut fra ren radiovirksomhet til å produsere to tv-serier og er kommet mye lengre med å benytte internett og sosiale medier, og vi er en aktiv radiomisjonær i utlandet.

Radiomisjon
Hardang forteller stolt om P7s støtte til Trans World Radio sine partnere i Hellas Italia, Syria, Jordan, Venezuela, Paraguay og Tadsjikistan.

− Minimum 10 prosent av våre inntekter skal ikke være våre penger. Vi gir det videre. Jo mer P7 vokser, jo mer vokser radiomisjonen. Det er ikke en belastning for økonomien, men en velsignelse. Den internasjonale dimensjonen er spennende, forklarer Hardang.

Betyr mye
− Hva har P7 betydd?

– P7 har betydd at vi hvert år opplever at mennesker kommer til tro. I 2016 har det vært ekstra med tilbakemeldinger om at folk er blitt frelst. De lytter seg til tro. Våre programmer betyr mye for mange. Det er lavere terskel for å slå på et radio- eller fjernsynsprogram enn å gå på et møte. Jeg tror vi assisterer det kristne arbeidet, sier Hardang.

Viktig aktør
Han har også god tro på P7s fremtid.

− Jeg tror at om fem år er P7 blitt enda viktigere i det norske medielandskapet, og jeg har tro på at vi kommer til å vokse, og at vi klarer å følge med i medielandskapet ved å være på de plattformene hvor folk er. Vår satsing på å sende på DAB+ viser at vi følger med på folks medievaner. Men vi er avhengige av gode medarbeidere, og vi trenger en stabil økonomi, sier en optimistisk daglig leder, Johnn Hardang.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

− Ikke la bekymringene kvele troen og det mennesket du er, advarer Karen Sofie Aasmyr.

På ImFs lederkonferanse i fjor var temaet «Følg meg!. Det er også tema for Andreas Evensens bibeltimer på Lyngdal Bibelcamp.

På kort varsel stiller menighetsrådgiver Jon Løvland i Metodistkirken i Norge opp på Lyngdal Bibelcamp for å gi råd om hvordan gi evangeliet videre til neste generasjon.

I fjor sommer så det mørkt ut for Oddvar Pedersen. Han hadde kreft med spredning. I år kan han planlegge ferie til Færøyane og Shetland.

Karen Sofie Aasmyr er veileder i naturlig menighetsutvikling. Hun går til Bibelen for å finne hvordan en menighet kan bli sunn.

Copyright © Sambåndet 2019