Sambåndet

Lørdag 19. januar 2019
RSS
Bygningene på Roa hvor det første Evangeliesenteret ble etablert. Foto: Halvard Hatlen/Wikimedia Commons

ImF-Ung med julegave til Evangeliesenteret

ImF-Ung ønsker å støtte andres barne- og ungdomsarbeid. I år er det Evangeliesenteret som får 30 000 kroner i julegave.

Av Brit Rønningen. Publisert 24. desember 2016.

Bjørn Gjellum er informasjonsleder ved Evangeliesenteret.

Fakta

ImF-Ung julegave

  • Mål: Å anerkjenne og velsigne andre sitt arbeid.
  • Ansatte i ImFs barne- og ungdomsarbeid kommer med forslag. Daglig leder lager innstilling til styret for ImF-UNG som tar den endelige avgjørelsen.
  • Kriterier:

- Man kan dele ut pengene til ett eller flere prosjekt.  Men summen skal ikke overskride 30 000 kroner.
- Prosjektet skal ha med barn og unge å gjøre.
- Prosjektet skal ha en tydelig kristen profil
- Støtten kan gis til prosjekt både i Norge og i andre land.
- Støtten skal ikke gis til prosjekt ImF-UNG er knyttet til.

Det er andre år på rad ImF-Ung deler ut en julegave til andres barne- og ungdomsarbeid. Julegaven for 2015 gikk til Stiftelsen «Hjelp til Russland». I år går julegaven på 30 000 kroner til Stiftelsen Evangeliesenteret.

− Jeg vil si tusen takk! Vi er veldig takknemlige for gaven, sier informasjonsleder Bjørn Gjellum i Evangeliesenteret til Sambåndet.

Betyr mye
− Det er veldig flott at ImF-Ung velger å gi en gave til Evangeliesenteret. De unge viser interesse for arbeid blant rusmisbrukere ved å gi denne gaven.

− Ja, de hadde ikke behøvd å gi noen julegave i det hele tatt?

− Det er fantastisk at de gjør det.

− Hvordan skal pengene brukes?

− Det kan jeg ikke si ennå, men de vil gå inn i et budsjett. Det er en gave som kommer godt med i arbeidet. Store deler av Evangeliesenterets økonomiske ressurser kommer av gaver. 30 000 kroner er mye penger. Det betyr veldig mye å få dem, sier Gjellum.

Vel fortjent
Det er styret for ImF-Ung som bestemmer hvem som skal få julegaven. Styrets begrunnelse for å gi årets julegave til Evangeliesenteret, er senterets arbeid for å hjelpe mennesker inkludert barn og unge som sliter med rus, og deres tydelige kristne profil.

− Det er veldig fortjent. De driver et viktig arbeid med mennesker, også barn og unge, som sliter med rus. Evangeliesenteret passer godt inn i det som vi ønsker å støtte, sier daglig leder Kenneth Foss i ImF-Ung.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Åpne Dørers World Watch List 2019 viser både at forfølgelsen av religiøse minoriteter øker og en trend som gjør det vanskeligere å være annerledes og en minoritet.

Når Ap og SV nå kritiserer at det kommer forbud mot selvbestemt tvillingabort, gjør de det vel vitende om at det i deres egen regjeringstid ikke var lov med «fosterreduksjon» verken før eller etter 12. uke.

ImF Sunnmøre har nå overtatt som eier av jernvare- og fargehandelen Johan R Sunde og har ansatt Even Dybvik til å lede driften av butikken.

Onsdag lanserer Åpne Dører World Watch 2019 som viser en økning på 30 millioner mennesker det siste året som forfølges på grunn av sin kristne tro.

OPPDATERT Styret i Bergens Indremisjon møtes i neste uke for å diskutere veien videre etter at Arne Pareli Pedersen har sagt opp stillingen sin som forsamlingsleder 2.

Copyright © Sambåndet 2019