Sambåndet

Fredag 26. april 2019
RSS
Bygningene på Roa hvor det første Evangeliesenteret ble etablert. Foto: Halvard Hatlen/Wikimedia Commons

ImF-Ung med julegave til Evangeliesenteret

ImF-Ung ønsker å støtte andres barne- og ungdomsarbeid. I år er det Evangeliesenteret som får 30 000 kroner i julegave.

Av Brit Rønningen. Publisert 24. desember 2016.

Bjørn Gjellum er informasjonsleder ved Evangeliesenteret.

Fakta

ImF-Ung julegave

  • Mål: Å anerkjenne og velsigne andre sitt arbeid.
  • Ansatte i ImFs barne- og ungdomsarbeid kommer med forslag. Daglig leder lager innstilling til styret for ImF-UNG som tar den endelige avgjørelsen.
  • Kriterier:

- Man kan dele ut pengene til ett eller flere prosjekt.  Men summen skal ikke overskride 30 000 kroner.
- Prosjektet skal ha med barn og unge å gjøre.
- Prosjektet skal ha en tydelig kristen profil
- Støtten kan gis til prosjekt både i Norge og i andre land.
- Støtten skal ikke gis til prosjekt ImF-UNG er knyttet til.

Det er andre år på rad ImF-Ung deler ut en julegave til andres barne- og ungdomsarbeid. Julegaven for 2015 gikk til Stiftelsen «Hjelp til Russland». I år går julegaven på 30 000 kroner til Stiftelsen Evangeliesenteret.

− Jeg vil si tusen takk! Vi er veldig takknemlige for gaven, sier informasjonsleder Bjørn Gjellum i Evangeliesenteret til Sambåndet.

Betyr mye
− Det er veldig flott at ImF-Ung velger å gi en gave til Evangeliesenteret. De unge viser interesse for arbeid blant rusmisbrukere ved å gi denne gaven.

− Ja, de hadde ikke behøvd å gi noen julegave i det hele tatt?

− Det er fantastisk at de gjør det.

− Hvordan skal pengene brukes?

− Det kan jeg ikke si ennå, men de vil gå inn i et budsjett. Det er en gave som kommer godt med i arbeidet. Store deler av Evangeliesenterets økonomiske ressurser kommer av gaver. 30 000 kroner er mye penger. Det betyr veldig mye å få dem, sier Gjellum.

Vel fortjent
Det er styret for ImF-Ung som bestemmer hvem som skal få julegaven. Styrets begrunnelse for å gi årets julegave til Evangeliesenteret, er senterets arbeid for å hjelpe mennesker inkludert barn og unge som sliter med rus, og deres tydelige kristne profil.

− Det er veldig fortjent. De driver et viktig arbeid med mennesker, også barn og unge, som sliter med rus. Evangeliesenteret passer godt inn i det som vi ønsker å støtte, sier daglig leder Kenneth Foss i ImF-Ung.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Teologistudiar ved NLA Høgskolen har totalt ein auke på 63 prosent førsteprioritetssøkarar til sine bachelor-program, viser tal frå Samordna opptak.

Bergens Indremisjons aldershjem er pusset opp, har skiftet navn og er blitt et omsorgssenter.

Nå kan du både opprette og endre gaveavtaler fra sofakroken.

Utstyrt med von, livsmot og tilgjeving er kristne irakarar i gang med å gjenreisa den over 2000 år gamle kyrkja i Midtausten etter IS sin brutale framferd.

Maria Magdalena og kristne i Colombo på Sri Lanka lot ikke frykten hindre seg i påsken. Heller ikke vi, som kanskje mest av alt har oss selv å frykte, må la oss hindre fra å søke kristent fellesskap med frimodighet.

Copyright © Sambåndet 2019