Sambåndet

Torsdag 26. april 2018
RSS
Tre familier på disippeltreningsskole. Fra v. familien Zahl: Margrethe, mor Maria med Elsiabeth på fanget, far Sverre med Ingrid på fanget; familien Engedal: far Joachim med Kaleb på fanget og mor Marta Mari med Isak på fanget; familien Mong: Elia, Kaleb, Levi, Lydia, mor Olene og far Jarle. Foto: Privat

Familier på disippeltrening

Familien Mong har sammen med to andre indremisjonsfamilier tatt permisjon fra jobben for å gå på disippeltreningsskole (DTS).

Av Brit Rønningen. Publisert 27. mars 2017.

Familien Mong rundt frokostbordet. Foto: Privat

− Vi kjente ikke hverandre fra før, sier Jarle Mong.

For tre uker siden dro han og kona og deres fire barn (2, 4,8 og 10 år) til Ungdom i Oppdrags senter på Grimerud ved Hamar for å gå på familie-DTS. Der regnet de ikke med å havne i samme stue som to andre familier som er aktive i Indremisjonsforbundet (ImF). Mong er selv aktiv i ImF-tilknyttede Bedehuskirken på Bryne.

ImF-familier
− I det huset vi bor i her, er det tre familier i en etasje. I den etasjen vi bor, er vi tre familier.  Den ene er fra Ogna og den andre fra Ålesund. Begge er engasjert i ImF. Det er litt stilig, forteller Mong.

Han ser både fordeler og ulemper ved at de på DTS bor sammen med andre fra samme organisasjon som han selv kommer fra.

Internasjonalt
− Vi har noen av de samme referansepunktene og samme bakgrunnen. Det er en fordel med det, for en kan kjenne seg igjen. Og vi representerer bredden og mangfoldet i arbeidet til ImF. Ulempen kan være at der er ting en ikke får øye på, fordi en kommer fra lik bakgrunn. Men det er trygt til å begynne med.

Mong opplyser til sambåndet.no at det er ganske internasjonalt på DTS. Blant deltakerne er det familier fra blant annet USA, Chile, Sverige, Tyskland og Danmark.

Snø
− Hva synes ungene om å være på familie-DTS?

− De tre første ukene er en innføring for ungene på Grimeruds barnehage og skole. Det har gått over all forventning. Og så er det snø her, og det liker de godt.

Familien Mong skal først være tre måneder på Grimerud. Så skal de på en seks ukers misjonstur og avslutte med to uker på Grimerud igjen.

Moderne kloster
− Hvorfor går dere på familie-DTS?

− Vi strever med hvordan disippelgjøre ungene og være en disippel i en travel hverdag. Jeg opplever det som utfordrende å leve slik Gud vil jeg skal leve.

Så langt er Mong godt fornøyd med disippeltreningsskolen.

− Det er som et moderne kloster. Her er en veldig god rytme. Det er andakt og bønn og god undervisning. Så er det arbeid. Alle har ansvar for sitt arbeidsområde. Vi har ansvar for å rydde og vaske klasserommene på skolen.

Mer tid
− Hva vil dere med å gå på DTS?

− Mange ting. Vi ønsker å bli enda mer sammensveiset som familie, erfare mer av Gud og Jesus – ikke bare for selv, men som familie – få nye relasjoner og nye venner og erfare nye kulturer. Barna oppdager at ikke alle barn har Playstation. Det er en periode hvor en tar en pause fra hverdagen og løfter blikket så Gud kan tale inn i livet om det er noe han vil si. Vi er vekke fra den vanlige tralten. Det er mer tid, ro, stillhet, tid til familie, mye forkynnelse, og vi ber sammen og har tid sammen med Gud, sier Jarle Mong.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Den indre sjømannsmisjon har igjen henvendt seg til ImF med spørsmål om fusjon eller samarbeid.

Teologiske og strategiske årsaker ligger til grunn for at ImF-Ung ikke har gått inn i en ny forpliktende samhandling om Den norske kirkes barne- og ungdomsarbeid.

På tre år har søkningen til misjonseide NLA Høgskolen i Samordna opptak økt med 100 prosent.

Styret for Indremisjonsforbundet sender sine gratulasjoner på Israels nasjonaldag, som i år også markerer 70-årsdagen for gjenopprettelsen av staten Israel.

Kristne friskoler har ubevisst bidratt til redusert kristendomskunnskap, mener professor Njål Skrunes ved NLA Høgskolen Bergen.

Copyright © Sambåndet 2018