Sambåndet

Mandag 15. oktober 2018
RSS
STØTTESPILLERE: Lanseringen av Håpets festival samlet mange av aksjonens støttespillere på Oslo Plaza til lovsang og inspirasjon. FOTO: Markus Plementas, KPK

Skal bli som Andreas før Franklin Graham kommer

Arrangørene ønsker at Håpets festival skal bidra til en stor vekkelse i Norge slik at mange kan bli frelst.

Av Av: Ingunn Marie Ruud, KPK. Publisert 26. april 2017.

– Franklin Graham har et kall til å være evangelist. Når han forkynner involverer han seg ikke i politikk eller politiske uttalelser, sier Viktor Hamm som er visepresident for Crusade Ministries i BGEA.

Fakta

Håpets festival

  • Tverrkirkelig Evangeliseringsinitiativ som strekker seg over flere måneder.
  • Hovedarrangementet er 11.–12. november i Oslo Spektrum.
  • Hovedtaler i Oslo er Franklin Graham, sønn til den verdenskjente Billy Graham. Franklin er president i Billy Graham Evangelistic Association.
  • En rekke kristenledere står som vertskap for festivalen. Flere har derimot i vinter trukket seg etter at Franklin Graham kom med politiske uttalelser til støtte for USA-president Donald Trump og kritiske uttalelser om muslimer. 
  • NLM-leder Øyvind Åsland er blant dem som trakk seg. ImF-leder Erik Furnes ble værende.

Les også:

Til tross for at flere aktører har trukket seg fra samarbeidet om Håpets Festival etter hovedtaler Franklin Grahams politiske uttalelser om muslimer, var det mange som møtte opp på Oslo Plaza da den offisielle lanseringen av festivalen fant sted fredag formiddag. Generalsekretær Erik Furnes i ImF var en av dem.

– Offentlig proklamasjon av evangeliet går aldri av moten. Gjennom kirkens historie har vekkelser fulgt offentlig proklamasjon av evangeliet, sier Alv Magnus som er med i hovedkomiteen for festivalen.

Håpets festival arrangeres den 11.-12. november i Oslo Spektrum. Bak står flere kristne forsamlinger i samarbeid med Billy Graham Evangelistic Association (BGEA). BGEA har arrangert lignende festivaler i andre land tidligere.

– Dette gjør vi fordi vi ønsker at folk skal bli frelst, sier Sten Sørensen som er styreleder for festivalen.

– Ikke politisk
Det ble flere ganger under lanseringen påpekt at det hverken er politiske meninger eller enkeltpersoner som står i søkelyset på festivalen, men evangeliet og Jesus Kristus.

– Franklin Graham har et kall til å være evangelist. Når han forkynner, involverer han seg ikke i politikk eller politiske uttalelser, sier Viktor Hamm som er visepresident for Crusade Ministries i BGEA.

Hamm brakte en hilsen fra Franklin Graham og snakket varmt om sykehus og hjelpeprosjekter som drives av organisasjonen i Midtøsten og Afrika der flesteparten av de som får hjelp, er muslimer.

– Vi håper og ber om at alle kirker og pastorer i denne Håpets festival vil legge til side det som har med politikk å gjøre, og fokusere på Kristus og Kristus alene, sier Hamm.

I en video som ble vist, sier også Franklin Graham selv noe om dette.

– Det er kraft i evangeliet, og det er det viktige. Ingen bryr seg om hva jeg sier; det handler om hva Gud sier, og det er Hans evangelium, sier Graham.

Forberedelse og oppfølging
Under lanseringen ble det lagt vekt på at det største arbeidet vil ligge på menighetene både i bønn, forberedelse og ikke minst oppfølging i etterkant.

– Selve proklamasjonen er kun 10 prosent av arbeidet, resten er forberedelse og oppfølging, sier Hans Mannegren som er BGEAs Director of European Affairs.

I forbindelse med festivalen arrangeres det derfor kurs kalt I Am Andrew. Her skal pastorer og andre lære å bli som Andreas i Bibelen som introduserte sin bror Simon for Jesus.

– Vi vil at det skal bli mange Andreas-er. I Am Andrew vil være oppmuntrende for hvordan vi kan vandre i Herren og vitne om Jesus. Å forstå visjonen, opplæring, involvering og oppfølging er deler av det hele, sier Mannegren.

Fordommer blant kristne
Håpets festival har tidligere vært arrangert blant annet på Island og på Færøyene. Pastor Jógvan Zachriassen fra Færøyene var til stede under lanseringen i Oslo og fortalte om deres opplevelser med Graham-festivalen.

– Mange er blitt frelst etter at Franklin Graham var på Færøyene, og det er blitt en ny lidenskap for evangeliet i landet, sier Zachriassen.

Færøy-pastoren la også vekt på viktigheten av forberedelse og oppfølging og fortalte at festivalen hadde utfordret mange fordommer de kristne hadde til hverandre.

– Men vi lærte at dem vi hadde fordommer mot, er mennesker som elsker Jesus like mye som oss. Vi ba sammen, forberedte sammen, snakket sammen og har i dag kommet til å elske hverandre, sier han. KPK

OFFISIELL LANSERING: Visepresident for Crusade Ministries i BGEA Viktor Hamm overrekker styreleder Sten Sørensen det offisielle dokumentet på at Franklin Graham takker ja til invitasjonen til Norge. Nå er det ingen vei tilbake, sier Hamm. FOTO: Markus Plementas, KPK

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Både KrF og Kristne Friskolers Forbund vil ta opp saken om kraftige kutt i statstilskuddet til naturbruksskoler.

Religiøse leiarar må slutta å seia at valdelege konfliktar ikkje har noko med religionen deira å gjera, meiner islam-forskar Martin Accad.

STATSBUDSJETTET Misjonseide KVS-Bygland og KVS-Lyngdal vil tape henholdsvis 600.000 og 2 millioner kroner i statstilskudd for 2019.

STATSBUDSJETTET Heller ikke søknad nummer sju førte fram, og nå vil ImF trolig skrinlegge planene om folkehøgskole i Ørskog kommune for 16-åringer.

Vi kjenner behov for å bygge nettverk saman med andre lutherske kristne frå ulike land i verda, skriv Erik Furnes i dette reisebrevet frå Etiopia.

Copyright © Sambåndet 2018