ImF og NLM i felles forsamling på Vestnes

Etter å ha samarbeidet om felles søndagsmøter i cirka ti år går ImF og NLM på Vestnes et skritt lenger og danner en felles forsamling.

− Det er ønske om mer formalisert samarbeid, og det har vi jobbet med 1 ½ – 2 år. Vi har hatt en god og grundig prosess og landet på et formelt samarbeid hvor vi er tilknyttet NLM og ImF er en likeverdig forsamlingspartner, sier medlem i interimstyret i den nye forsamlingen, Arild Ove Halås.

Samarbeidsavtale
Den nye forsamlingen, Vestnes Misjonsforsamling, ble stiftet på Vestnes bedehus søndag 7. mai. Det er en samarbeidsavtale mellom NLM Nordvest og Vestnes Indremisjonsforening, og som ble vedtatt på årsmøtet til Vestnes Indremisjonsforening 16. mars 2017. På stiftelsesmøtet ble det også valgt et interimstyre som skal fungere frem til årsmøtet i 2018.

De har valgt å samarbeide etter modell 6 blant de modellene for forsamlingssamarbeid som blir vurdert i dokumentet Forsamlingssamarbeid på Bedehuset – Et refleksjonsnotat om muligheter og utfordringer, altså felles forsamling, organisatorisk knyttet til én organisasjon.

God løsning
− Vi landet på den ordningen etter en totalvurdering av de lokale forholdene. Det var langt flere med tilhørighet til NLM enn til ImF. Jeg synes vi har fått en god løsning, og jeg har tro på at en slik sammenslåing er en fruktbar vei å gå i fremtiden, sier Halås.

Fra Vingfesten 2015 på Vestnes bedehus. Nå har ImF og NLM på Vetnes slått seg sammen i forsamlingen Vestnes Misjonsforsamling. Foto: Privat

Vestnes Misjonsforening har foreløpig tretti medlemmer.

− Folk kan velge å være medlem i NLM eller ImF eller ikke være medlem i noen organisasjon. Tanken er at vi skal være en forsamling som gir medlemskap for alle som kjenner seg hjemme på bedehuset, sier Arild Ove Halås.

I en serie artikler tar Sambåndet for seg forsamlingsdannelser på ulike bedehus. Dette er artikkel nr. 2.

Les også: Lyngdal bedehusforsamling

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.