Sambåndet

Tirsdag 17. oktober 2017
RSS
Arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF har nå åpnet påmeldingen til lederkonferansen i november. Foto: Petter Olsen

Får ros fra utlandet

Lederkonferansen får skryt fra lederen av en europeisk konferanse som drives etter samme modell.

Av Petter Olsen. Publisert 11. juni 2017.

Fakta

Lederkonferansen

  • Når: 17.-19. november 2017
  • Hvor: Straume og Bildøy vest for Bergen.
  • Påmelding og info.: leder-konferanse.no 

Den nye lederkonferansen i regi av Indremisjonsforbundet (ImF) er sterkt inspirert av European Leadership Forum (ELF), som arrangeres hvert år – for tiden i den polske byen Wisla. Fra 20. til 25. mai i år var om lag 800 personer samlet til nettverk, seminarer, bibeltimer og kveldsmøter.

Generalsekretær Erik Furnes i ImF var en av flere norske organisasjonsledere som deltok, og de hadde også et felles møte med øverste leder for ELF, Greg Pritchard. På møtet fortalte Furnes om ImFs initiativ.

Ikke konkurrent.

– Pritchard ga uttrykk for stor begeistring over at ImF har tatt denne modellen til Norge og laget en egen konferanse, sier Furnes til Sambåndet.

Han legger til at ImFs konferanse ikke er ment å gjøre det uaktuelt for ImF-ere å delta på ELF.

– For noen vil det være naturlig også å benytte seg av den store bredden i det europeiske tilbudet, sier Erik Furnes.

Penger å spare.

Også arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF er glad for den positive innstillingen fra ELF-ledelsen. Han jobber nå for å ha et enda mer fullstendig program klart til lørdag 10. juni, datoen for når påmeldingen til konferansen åpner på nettsiden leder-konferanse.no

– Jeg vil gjøre oppmerksom på at deltakeravgiften blir differensiert. Alle som melder seg på innen 1. september, får lavest pris, og så stiger prisen etter hvert som tiden for konferansestart nærmer seg, sier Foss.

Når man melder seg på, skal man også velge mellom de ulike nettverkene. Om mange melder seg på tidlig, blir det lettere for komiteen å planlegge.

– Vi setter et tak på 500 deltakere, først og fremst basert på kapasiteten i Straume Forum, sier Foss.

Høyt på banen.

Kenneth Foss gleder seg over noen av de signalene han har fått så langt:

– Kretsleder Arild Ove Halås i Nordmøre og Romsdal Indremisjon har erklært at alle ansatte i kretsen og medlemmene av kretsstyret i alle fall skal på konferansen. Det er en forbilledlig holdning som jeg vil anbefale også for de andre kretsene våre, sier Kenneth Foss med et aldri så lite smil om munnen.

Så husker han på én ting til som kanskje da først og fremst gjelder potensielle deltakere som ikke er ansatt i misjonen: – Husk å ordne dere fri på fredagen!

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

I ettermiddag blir det demonstrasjon foran Stortinget mot regjeringens forslag i statsbudsjettet om millionkutt i bevilgningene til folkehøgskolene.

– Vi er med og utdanner for samfunnet og gir barn og unge et kompass – på alle plan i livet, sier rektor Jeanette Vesetvik.

Menigheter preget av Hauge-bevegelsen, satset mye på å sende ut misjonærer, går det fram av ny bok.

Theodore Kalogeropoulos fra Athen har mange tjenester i misjonen. Radioarbeid førte ham til Straume Forum denne uken.

Det kristne Norge klarer seg uten at kristendommen blir nevnt i Grunnloven, mener forsker og professor.

Copyright © Sambåndet 2017