Sambåndet

Søndag 22. april 2018
RSS
Torgeir Lauvås og Linn Merete Peducassé i samløp. Alle foto: Brit Rønningen

Oppfordrer jenter til å løpe

For andre år på rad er det misjonsløp på Lyngdal bibelcamp. Linn Merete Peducassé er en av få damer som deltar. Hun hadde gjerne sett flere damer i løpet.

Av Brit Rønningen. Publisert 10. juli 2017.

Brødrene Håkon (først) og Kristian Ree i aksjon.

LYNGDAL: − Jeg hadde egentlig ikke tenkt å løpe, men det var noen som kom og sponset meg. Da hadde jeg ikke noe valg. Jeg vil prøve å vise at damer kan løpe og oppmuntre flere jenter til å løpe, sier Linn Merete Peducassé. Hun snakker om misjonsløpet på Lyngdal bibelcamp og har registret at det ikke er så mange jenter som deltar. For anledningen er hun kledd i en fin oransje topp, et svart miniskjørt og joggesko, altså ikke helt typisk kledd for et misjonsløp.

Gir samhold
Det er første lørdagen på årets bibelcamp, og på ettermiddagen står det misjonsløp på programmet. Inntektene skal gå til driften av bibelcampen. De andre lørdagene på bibelcampen blir det også misjonsløp.

− Misjonsløp er en aktivitet som skaper samhold. Det er en annerledes måte å samle inn penger på. Og det skaper ekstra giverglede sier bibelcampens leirsjef Torgeir Lauvås.

Mens deltakerne gjør seg klar, er det samtidig ulike aktiviteter for barn, som ansiktsmaling og vannkasting. Opptelling ved registreringen viser at 16 voksne og 20 barn har meldt seg på misjonsløpet Leirsjefen er en av deltakerne.

− Når jeg er leirsjef må jeg prøve gjøre en innsats i misjonsløpet.

Entusiastisk publikum
− Klar, ferdig, gå, roper tilskuerne.

Løypa går rundt idrettshallen. Deltakerne blir sponset pr runde de løper. Tilskuer Ragnvald Ree har sine to sønner Håkon (21) og Kristian (17) med i løpet.

Publikum følger med.

− Jeg sponser dem med 20 kroner for hver runde de tar, sier Ree.

Deltakerne begynner friskt. Den ene runden tar den andre. Etter hvert mister flere av deltakerne oversikten over hvor mange runder de har løpt. Publikum er entusiastisk og er ikke gniten med heiarop.

Slått av lillebror
− Kristian har løpt flere runder enn Håkon, slår pappa Ree fast, selv om han har gått litt i surr i rundene. Han vet at Kristian trener mer og er i bedre form enn storebroren. Opptellingen etter løpet viser at det stemmer. Kristian har med sine 28 runder, løpt flest runder av alle. Storebroren har løpt 22 runder.

Hvordan var det å bli slått av sin lillebror?

− Det var ydmykende. Men han trener mer enn meg, sier Håkon.

Imponert
Leirsjefen har klart 21 runder i det løpet avsluttes.

− Jeg ble imponert over folk og også meg selv, selv om jeg ikke klarte like mange runder som i fjor. I fjor sprang jeg førti runder i løpet av en time, sier Lauvås.

Ansiktsmaling og vannkasting for de som ikke er så interessert i misjonsløpet.

− Hva synes du om deltakelsen på misjonløpet?

− Jeg er fornøyd. Det er kjempebra at det var så mange med. Viktigere enn hvor mange som deltar, er hvor mange sponsorer man har. Jeg hadde ti sponsorer og løp for 3500 – 4000 kroner.

Med sine 20 runder er også Peducassé fornøyd.

− Jeg gjorde det jeg kunne. Jeg ga alt, er hennes kommentar til egen innsats.

Dagen etterpå er resultatet klart. Det kom inn 23 500 kroner.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

På tre år har søkningen til misjonseide NLA Høgskolen i Samordna opptak økt med 100 prosent.

Styret for Indremisjonsforbundet sender sine gratulasjoner på Israels nasjonaldag, som i år også markerer 70-årsdagen for gjenopprettelsen av staten Israel.

Kristne friskoler har ubevisst bidratt til redusert kristendomskunnskap, mener professor Njål Skrunes ved NLA Høgskolen Bergen.

Open Air Campaigners savner at flere går sammen med dem om gateevangelisering.

Dugnadsinnsats tilsvarende tre og et halvt årsverk ligger bak helgens innvielse av nye Frikstad bedehus.

Copyright © Sambåndet 2018