Sambåndet

Onsdag 20. juni 2018
RSS
FØRSTE GANG: Aleksandra, Thomas og Ole Magnus Breivold er på Lyngdal bibelcamp for første gang. Begge foto: Brit Rønningen

På Bibelcampen for første gang

I år kom bibelskolelærer Ole Magnus Breivold ved Bildøy bibelskole endelig til Lyngdal bibelcamp.

Av Brit Rønningen. Publisert 12. juli 2017.

UNDERVISNING: Ole Magnus Breivold holder bibeltime.

Fakta

Tidslinje for Lyngdal bibelcamp:

 • 1967: Den første bibelcampen
 • 1970: Nytt sanitæranlegg, ny kiosk og servicebygg
 • 1976: Utvidelse av servicebygg, informasjonen og butikken
 • 1986/87: Lyngdal bibelcamp begynner med framleie av campingvogner
 • 1995: Nytt informasjonsbygg og ny butikk
 • 2001: Sommerstevne lagt til siste uken på bibelcampen
 • 2007: Møtene ikke lenger i telt, men i den nye idrettshallen. Ny satsing på barne- og ungdomsarbeidet, med den første Kidzcamp og Ungdomscampen. Sørlandsbadet åpner og blir Bibelcampens nærmeste nabo. Programarbeidet overtatt av ImF sitt hovedkontor, mens driften ble ledet fra det selskapet som nå heter Lyngdal Bibelcamp Drift.
 • 2012: Lyngdal Bibelcamp får egen nettside www.bibelcampen.no.
 • 2013: Sommerstevne som var lagt til siste uken på bibelcampen, blir lagt ned. Ny satsing på sang og musikk med forsangere og eget band for alle ukene på bibelcampen.
 • 2016: Det første misjonsløpet på bibelcampen
 • 2017: Bibelcampen feirer 50 år

LYNGDAL: − Førsteinntrykket av Bibelcampen startet lenge før. Jeg jobber i Indremisjonsforbundet (ImF), og da er det obligatorisk å dra på Lyngdal bibelcamp. Du er ikke ImF-er før du har vært på bibelcampen. Jeg har hørt mye om den og hørt om folk som kommer igjen år etter år, og at ungene vokser inn i det, sier Breivold til sambåndet.no.

For to år siden begynte han å jobbe som bibellærer ved ImF-eide Bildøy bibelskole, og nå i sommer har han oppdrag som bibeltimeholder den første uken på Bibelcampen.

Fint sted
− Lyngdal er et fint sted. Før har jeg bare kjørt forbi. Det er flotte omgivelser, og KVS-Lyngdal er en flott skole, synes Breivold.

Med seg på Bibelcampen har han kona Alexandra og sønnen Thomas (6 måneder). Det er ikke campingvogn eller bobil på dem. De bor i en leilighet.

Godt opplegg
− Det hadde vært gøyere for oss om Thomas hadde vært eldre, sier Alexandra.

− Det er ikke mange babytilbud, konstaterer Ole Magnus.

− Det er godt designet med et opplegg for barn og ungdom slik at de voksne kan gå på bibeltimer. Når Thomas blir eldre, blir det nok enklere, legger Alexandra til.

Ikke gjennomsnitts
− Hvordan har det vært på bibelcampen?

− Vi er ikke gjennomsnittdeltakere. Noe av poenget er å kombinere ferie og hvile, og at man kan komme og gå som man vil. Vi har brukt tiden på å jobbe, svarer Ole Magnus.

− Jeg har passet på Thomas, skyter Alexandra inn.

− Og jeg har forberedt bibeltimer. Noen må jobbe for at andre skal slappe av, sier Ole Magnus.

Ruts bok
På bibeltimene har han gått gjennom Ruts bok. Hans siste bibeltime får sambåndet.no med seg. Der peker han på at Ruts bok kun gir mening i lys av Jesus, og at både Rut, løsningsmannen Boas og deres sønn Obed er bilder på Jesus: Rut siden hun ofret seg for sin svigermor, Boas siden han ofrer seg for Rut og hennes svigermor, og Obed siden han ble den sønnen som skulle gi nytt håp og føre slekten videre.

− Det er en fantastisk bok hvor vi kan lære om Jesus. Jeg liker bibeltimer hvor vi kan lære noe og som peker på Jesus, og lengden på Ruts bok er veldig grei og passelig, forklarer Breivold.

− Flere har kommet til meg og sagt ”du må si til din mann at det var veldig fint det han sa, og vi har opplevd ting i livet som gjør det veldig nært det han snakker om», forteller Alexandra.

Angår livet

− Hva har dere likt best på Bibelcampen?

− Kveldssamlingene med Runar Landro har vært fine. Jeg liker å høre på ham, for det er praktisk og ikke bare teologi. Det er nært og angår livet mitt, sier Alexandra.

− Det er artig at det er femtiårsjubileum. Jeg er glad for at jeg har vært her. Det er fint at vi kan være med, selv om vi er på jobb, sier Ole Magnus Breivold.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Indremisjonsforbundets krets på Sunnmøre vil ha sterkere tilknytning til ImF og går over til å bli ImF Sunnmøre.

«Det ser ikkje ut til å bekymra ImF-Ung at dei går glipp av den kontaktflata som Kirkens Unge representerer. Det er berre å laga si eiga. Er det verkeleg så enkelt», spør Halvard Wiik i dette lesarinnlegget.

Magnus Persson er ferdig med det som er moteriktig og trendy. Det er det tidløse evangeliet han vil holde fram.

Årets Bibel og Fellesskap ble avlyst – kanskje for første gang. Kan lavere oppslutning om arrangementet skyldes at dagens eldre ikke er som gårdagens? Forsker ser en endring blant eldre.

I år er det 40 år siden loven om selvbestemt abort kom. Det blir markert med sørgetog for alle fostrene som er blitt abortert siden da.

Copyright © Sambåndet 2018