Sambåndet

Onsdag 26. juli 2017
RSS
Magne Supphellen blir inspirert av å være på Bibelcampen. Begge foto: Brit Rønningen

Inspirert på Bibelcampen

Professor Magne Supphellen ved NHH bruker en uke av ferien sin til å synge i Ree & Rydland m/band på Lyngdal bibelcamp.

Av Brit Rønningen. Publisert 14. juli 2017.

Ree & Ryland m/band under kveldsmøte på Lyngdal Bibelcamp.

Fakta

Tidslinje for Lyngdal bibelcamp:

1967: Den første bibelcampen

1970: Nytt sanitæranlegg, ny kiosk og servicebygg

1976: Utvidelse av servicebygg, informasjonen og butikken

1986/87: Lyngdal bibelcamp begynner med framleie av campingvogner

1995: Nytt informasjonsbygg og ny butikk

2001: Sommerstevne lagt til siste uken på bibelcampen

2007: Møtene ikke lenger i telt, men i den nye idrettshallen. Ny satsing på barne- og ungdomsarbeidet, med den første Kidzcamp og Ungdomscampen. Sørlandsbadet åpner og blir Bibelcampens nærmeste nabo. Programarbeidet overtatt av ImF sitt hovedkontor, mens driften ble ledet fra det selskapet som nå heter Lyngdal Bibelcamp Drift.

2012: Lyngdal Bibelcamp får egen nettside www.bibelcampen.no.

2013: Sommerstevne som var lagt til siste uken på bibelcampen blir lagt ned. Ny satsing på sang og musikk med forsangere og eget band for alle ukene på bibelcampen.

2016: Det første misjonsløpet på bibelcampen

2017: Bibelcampen feirer 50 år

LYNGDAL: − Jeg har gode musikalske venner som drar meg med. Det er vanskelig å si nei, sier Supphellen.

Sambåndet.no treffer professoren ved Norges Handelshøyskole (NHH) etter kveldsmøtet lørdag 8. juli på Lyngdal bibelcamp. Den første uken på Bibelcampen har Ree & Ryland m/band ansvar for sang og musikk, og Supphellen er med som sanger.

I tjue år
− Jeg har vært på Lyngdal bibelcamp med familien i tjue år. Vi reiser sammen med to andre familier. To-tre ganger før har jeg vært med som sanger i lovsangsteamet, forteller han.

Selv er han aktiv i Foldnes menighet på Sotra, men kona har bakgrunn fra Bergens Indremisjons forsamling Betlehem. Supphellen har også vært med i koret Telos i ImF Straume.

Kjempeflott uke
− Hvordan har det vært på årets Bibelcamp?

− Det har vært en kjempeflott uke med flotte bibeltimer og kveldsmøter som gir viktige ting til ettertanke. Det er Lyngdal på sitt beste; kraft og hvile. Sånn har det vært i år.

Imponert
− Hva tenker du om at Bibelcampen er 50 år?

− Jeg er imponert over hvordan de utvikler seg etter som folk og tiden forandrer seg. De har klart å forandre seg og gjort grep når det gjelder barn og unge. Ungdom har lyst til å bli med, sier Supphellen.

Hans erfaring med egne ungdommer er at man ikke får ungdommer med på et kristent stevne som Bibelcampen, hvis de ikke har lyst.

Refleksjon
− Hva betyr Lyngdal bibelcamp for deg?

− Det handler om å ta et skritt tilbake i en hektisk hverdag og reflektere over livet og sin egen situasjon og tenke gjennom om en prioriterer riktig. Jeg går alltid herfra med løftet hjerte og inspirert, sier Magne Supphellen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Israels avtroppende ambassadør til Sverige sier at den svenske kirken har en anti-israelsk holdning, men får motbør.

Årets UL (Ung landsmøte) som starter i kveld, markerer også første utgivelse fra et nytt forlag for litteratur om trosforsvar.

Elevene ved KVS-Lyngdal skal samle inn penger til NSP Aid sitt prosjekt Malaika Childcare Villages i Kenya. I fjor støttet Framnes-elever det samme prosjektet.

– Vi må enten bygge eller legge ned campingen etter hvert, sier ImF-leder Erik Furnes.

Dimitri Cubrevic var en av mange kristne ungdommer som forlot området i Latvia der KVS-Bygland er engasjert, på jakt etter et bedre liv. Men han valgte å vende tilbake.

Copyright © Sambåndet 2017