Sambåndet

Onsdag 20. juni 2018
RSS
Forsiden: Bursdagssangen synges. Over: Barna synger på kveldsmøtet. Alle foto: Brit Rønningen

En 50-årsfeiring

Man må på kveldsmøte lørdag kveld for å merke at Lyngdal Bibelcamp er 50 år.

Av Brit Rønningen. Publisert 15. juli 2017.

Leirsjef Torgeir Lauvås i samtale med Linn Merete Urangsæter Peducassé og apekatten Julius.

LYNGDAL: Klokken nærmer seg 19.30 lørdag kveld. Folk strømmer inn i KVS-Lyngdals idrettshall og finner sine plasser. Hallen fylles med flere hundre mennesker. Leirsjef Torgeir Lauvås ønsker velkommen til kveldsmøte på Bibelcampen. Ree og Ryland m/band leder lovsangen og begynner med «O store Gud». Siden det er 50-årsfeiring på gang, vil Lauvås at folk skal reise seg etter hvor mange år og når de har vært på Bibelcampen. Når det er gjort, sier han:

− Og nå har vi en gjest som jeg vil skal komme opp og sette seg i sofaen her oppe.

Julius umuligus
Opp kommer Linn Merete Urangsæter Peducassé som har med seg apekatten Julius.

− Julius er snill, men han er en umulius fordi han er så flink til å gjemme seg at han er umulig å finne, forteller Lauvås.

Men nå har han ikke gjemt seg. Han har fått den ære å blåse ut de femti kubbelysene som er tent og står på bordet på scenen. Femti lys for de femti årene til Lyngdal Bibelcamp. Bursdagspartyet begynner.

Sambåndet eller Utsyn?
Så er det Linn Merete Urangsæter Pudecassé sin tur. Hun får noen kjappe spørsmål fra Lauvås, blant annet om hun foretrekker ImFs blad Sambåndet eller NLMs blad Utsyn. Der må hun tenke seg litt om, for hun har en fot i begge organisasjoner. Hun har jobbet som misjonær i Bolivia for NLM. Siden hun er i ImF-land, så svarer hun Sambåndet.

− Men nå må vi synge bursdagssangen, sier Lauvås.

Alle i salen reiser seg og synger et kraftfullt «Happy Birthday to you». Etterpå kommer barna frem og viser hva de kan. De synger om Gud som er alltid glad i oss og Jesus Kristus som er den samme i går, i dag, ja, til evig tid.

Bursdagkake etter kveldsmøtet.

Hjertet
Kveldens taler er pastor Runar Landro fra Fredheim Arena. Tema for talen er hjertet – det fysiske og åndelige hjertet. Landro oppfordrer folk til å ta vare på og trene både det fysiske og åndelige hjertet og til å ta Bibelen til sitt hjerte.

− Det handler om å være helhjertet – ikke feilfri. Hjertetreningen, å ta til seg ordet om nåden i Bibelen, er noe vi trenger å høre om igjen, sier Landro og kommer med en utfordring.

− Vi trenger trening i å tjene Herren og hverandre med den nådegave vi har fått. Men i flere forsamlinger og menigheter er situasjonen slik at 20 prosent aktive gjør arbeidet. Det er som på en fotballkamp. 80 prosent sitter på tribunen med et desperat behov for trening, mens 20 prosent er på banen og har et desperat behov for hvile.

Kveldens taler, Runar Landro.

Verdt å feire
Etter kveldsmøtet venter det bursdagskake på folk. To som smaker på kaken, er Oddveig og Kolbein Molnes fra Ellingsøy i Ålesund kommune.

− Vi kom i dag. Det var ikke kake vi kom for, men den var god. Vi har forventninger til disse dagene på Bibelcampen. Det er veldig populært når så mange kommer år etter år, sier Oddveig Molnes.

Hun er ikke sikker på hvor lenge de blir.

− Det er langt fra Sunnmøre. Vi har vært her fem ganger. Hadde det vært kortere vei, hadde vi nok kommet oftere, fortsetter hun.

− Hva tenker dere om at det er femti år siden Bibelcampen begynte?

− Det er verdt å feire, og det kjekt å se utviklingen, at stadig nye folk som kommer på Bibelcampen, sier Kolbein Molnes.

Oddveig og Kolbein Molnes.

Kjekt å preke
Landro kommer ut av Idrettshallen og tar seg tid til å gi sambåndet.no en kommentar.

− Jeg var den eneste som reiste meg der inne da det var spørsmål om hvor mange som var her i 1967. Far talte på Bibelcampen da jeg var ung. Jeg har vært innom på et eller annet møte hvert år. Det hører med til sommeren. Det er veldig kjekt å preke her. Folk er åpne og lette å tale til, forteller han.

Taler bra om Jesus
Utenfor idrettshallen står også Franz Javier Peducassé.

− Jeg har vært her tre ganger. Det er veldig fint å være her, og vi som er her, bor her som søsken. De taler bra om Jesus. Så er det veldig bra for barna. De får mange kamerater, sier Peducassé.

Bursdagspartyet er over, og neste lørdag blir det et nytt møte for 50-åringen Lyngdal Bibelcamp.

Franz Javier Peducassé.

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Indremisjonsforbundets krets på Sunnmøre vil ha sterkere tilknytning til ImF og går over til å bli ImF Sunnmøre.

«Det ser ikkje ut til å bekymra ImF-Ung at dei går glipp av den kontaktflata som Kirkens Unge representerer. Det er berre å laga si eiga. Er det verkeleg så enkelt», spør Halvard Wiik i dette lesarinnlegget.

Magnus Persson er ferdig med det som er moteriktig og trendy. Det er det tidløse evangeliet han vil holde fram.

Årets Bibel og Fellesskap ble avlyst – kanskje for første gang. Kan lavere oppslutning om arrangementet skyldes at dagens eldre ikke er som gårdagens? Forsker ser en endring blant eldre.

I år er det 40 år siden loven om selvbestemt abort kom. Det blir markert med sørgetog for alle fostrene som er blitt abortert siden da.

Copyright © Sambåndet 2018