Sambåndet

Tirsdag 19. juni 2018
RSS
Trarald Ueland ved standen til Lunde forlag. Foto: Brit Rønningen

Kveldsåpent for godt voksne

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Av Brit Rønningen. Publisert 20. juli 2017.

Fakta

Tidslinje for Lyngdal bibelcamp:

1967: Den første bibelcampen

1970: Nytt sanitæranlegg, ny kiosk og servicebygg

1976: Utvidelse av servicebygg, informasjonen og butikken

1986/87: Lyngdal bibelcamp begynner med framleie av campingvogner

1995: Nytt informasjonsbygg og ny butikk

2001: Sommerstevne lagt til siste uken på bibelcampen

2007: Møtene ikke lenger i telt, men i den nye idrettshallen. Ny satsing på barne- og ungdomsarbeidet, med den første Kidzcamp og Ungdomscampen. Sørlandsbadet åpner og blir Bibelcampens nærmeste nabo. Programarbeidet overtatt av ImF sitt hovedkontor, mens driften ble ledet fra det selskapet som nå heter Lyngdal Bibelcamp Drift.

2012: Lyngdal Bibelcamp får egen nettside www.bibelcampen.no.

2013: Sommerstevne som var lagt til siste uken på bibelcampen blir lagt ned. Ny satsing på sang og musikk med forsangere og eget band for alle ukene på bibelcampen.

2016: Det første misjonsløpet på bibelcampen

2017: Bibelcampen feirer 50 år

LYNGDAL: Ueland står ved standen for Lunde forlag i idrettshallen på KVS-Lyngdal. Der reklameres det for boken Selvfølgelig vil jeg leve som han og kona Laila ga ut i mars i år og hvor de deler sine erfaringer med å være pårørende til et kreftsykt barn. Datteren Lillian var kreftsyk i seks år og døde i 2015, 47 år gammel.

Veteran
− Jeg har vært på Lyngdal Bibelcamp i 45 år, og jeg har hatt ansvar for Kveldsåpent mange ganger, sier Ueland til sambåndet.no.

Kveldsåpent er Bibelcampens tilbud for den godt voksne garde, og begynner klokken 21.00 om kvelden, etter kveldsmøtet. Også i år har Ueland og kona Laila ansvar Kveldsåpent.

− Det har vært bra fremmøte, fra ti til seksti stykker, forteller Ueland.

Program
− Hva slags program har dere hatt?

− Vi har hatt om sanger fra bedehusland, om Lapp-Lisa og sangen «Barnatro» og om boken Kyrkjegarden ved havet. Om Varhaug gamle kyrkjegard. I går var temaet «Bare gi meg et smil» hvor vi snakket om boken Selvfølgelig vil jeg leve. I tittelen ligger det at når livet er vanskelig, er det de små tingene som betyr noe, som det å få et smil. I kveld vil Torgeir Lauvås fortellefra oppholdet hans familie hadde i Israel.

Takknemlig gruppe
− Hvordan har det vært på Kveldsåpent?

− Det har vært veldig fint. Den eldre generasjon er en takknemlig gruppe å være sammen med og arrangere noe for. Man får gode tilbakemeldinger, sier Ueland og trekker særlig frem gårdagens møte.

− Vi har hatt veldig ærlig samtale, særlig på møtet «Bare gi meg et smil». Man kommer inn på det som er selve livet. Jeg er aller mest overrasket over alle tilbakemeldingene, at de har vært så sterke.

Godt salg
Noe annet han er overrasket over, er salget av boken Selvfølgelig vil jeg leve.

− Det har vært et flott salg. Boken har solgt 1500 eksemplarer siden mars. Det er overraskende, med tanke på hva slags bok det er, sier Tarald Ueland.

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

«Det ser ikkje ut til å bekymra ImF-Ung at dei går glipp av den kontaktflata som Kirkens Unge representerer. Det er berre å laga si eiga. Er det verkeleg så enkelt», spør Halvard Wiik i dette lesarinnlegget.

Magnus Persson er ferdig med det som er moteriktig og trendy. Det er det tidløse evangeliet han vil holde fram.

Årets Bibel og Fellesskap ble avlyst – kanskje for første gang. Kan lavere oppslutning om arrangementet skyldes at dagens eldre ikke er som gårdagens? Forsker ser en endring blant eldre.

I år er det 40 år siden loven om selvbestemt abort kom. Det blir markert med sørgetog for alle fostrene som er blitt abortert siden da.

Lillian Ueland døde for to og et halvt år siden i kreft, men i Ravnanger idrettspark på Askøy lever diktene hennes videre og inspirerer folk til å leve.

Copyright © Sambåndet 2018