Sambåndet

Mandag 27. mai 2019
RSS
Trarald Ueland ved standen til Lunde forlag. Foto: Brit Rønningen

Kveldsåpent for godt voksne

Tarald Ueland er en veteran på Lyngdal Bibelcamp, og i år har han og kona Laila ansvar for programposten Kveldsåpent den første uka.

Av Brit Rønningen. Publisert 20. juli 2017.

Fakta

Tidslinje for Lyngdal bibelcamp:

1967: Den første bibelcampen

1970: Nytt sanitæranlegg, ny kiosk og servicebygg

1976: Utvidelse av servicebygg, informasjonen og butikken

1986/87: Lyngdal bibelcamp begynner med framleie av campingvogner

1995: Nytt informasjonsbygg og ny butikk

2001: Sommerstevne lagt til siste uken på bibelcampen

2007: Møtene ikke lenger i telt, men i den nye idrettshallen. Ny satsing på barne- og ungdomsarbeidet, med den første Kidzcamp og Ungdomscampen. Sørlandsbadet åpner og blir Bibelcampens nærmeste nabo. Programarbeidet overtatt av ImF sitt hovedkontor, mens driften ble ledet fra det selskapet som nå heter Lyngdal Bibelcamp Drift.

2012: Lyngdal Bibelcamp får egen nettside www.bibelcampen.no.

2013: Sommerstevne som var lagt til siste uken på bibelcampen blir lagt ned. Ny satsing på sang og musikk med forsangere og eget band for alle ukene på bibelcampen.

2016: Det første misjonsløpet på bibelcampen

2017: Bibelcampen feirer 50 år

LYNGDAL: Ueland står ved standen for Lunde forlag i idrettshallen på KVS-Lyngdal. Der reklameres det for boken Selvfølgelig vil jeg leve som han og kona Laila ga ut i mars i år og hvor de deler sine erfaringer med å være pårørende til et kreftsykt barn. Datteren Lillian var kreftsyk i seks år og døde i 2015, 47 år gammel.

Veteran
− Jeg har vært på Lyngdal Bibelcamp i 45 år, og jeg har hatt ansvar for Kveldsåpent mange ganger, sier Ueland til sambåndet.no.

Kveldsåpent er Bibelcampens tilbud for den godt voksne garde, og begynner klokken 21.00 om kvelden, etter kveldsmøtet. Også i år har Ueland og kona Laila ansvar Kveldsåpent.

− Det har vært bra fremmøte, fra ti til seksti stykker, forteller Ueland.

Program
− Hva slags program har dere hatt?

− Vi har hatt om sanger fra bedehusland, om Lapp-Lisa og sangen «Barnatro» og om boken Kyrkjegarden ved havet. Om Varhaug gamle kyrkjegard. I går var temaet «Bare gi meg et smil» hvor vi snakket om boken Selvfølgelig vil jeg leve. I tittelen ligger det at når livet er vanskelig, er det de små tingene som betyr noe, som det å få et smil. I kveld vil Torgeir Lauvås fortellefra oppholdet hans familie hadde i Israel.

Takknemlig gruppe
− Hvordan har det vært på Kveldsåpent?

− Det har vært veldig fint. Den eldre generasjon er en takknemlig gruppe å være sammen med og arrangere noe for. Man får gode tilbakemeldinger, sier Ueland og trekker særlig frem gårdagens møte.

− Vi har hatt veldig ærlig samtale, særlig på møtet «Bare gi meg et smil». Man kommer inn på det som er selve livet. Jeg er aller mest overrasket over alle tilbakemeldingene, at de har vært så sterke.

Godt salg
Noe annet han er overrasket over, er salget av boken Selvfølgelig vil jeg leve.

− Det har vært et flott salg. Boken har solgt 1500 eksemplarer siden mars. Det er overraskende, med tanke på hva slags bok det er, sier Tarald Ueland.

 

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Bjørn Are Davidsen har undersøkt hva slags bilde lærebøker i grunnskolen og videregående skole gir av kristendommen. Det er et utpreget mørkt bilde.

Atten ungdommer fra Bedehuskirken brukte påsken til å besøke en misjonærfamilie i Sørøst-Asia.

I fjor registrerte misjonseide Plussreiser en økning på inntil 27 prosent på reiser til Israel.

Nyansatt administrasjonsleder i ImF-Ung, Anne-Kari Vik, oppfordrer lag og forsamlinger til å ta kontakt hvis de trenger administrativ hjelp.

Representanten for 21 campingplasser på Agder og i Telemark spør hvorfor det ikke er snakk om brannsikkerhetskrav på bobilparkeringer, stellplasser og rasteplasser.

Copyright © Sambåndet 2019