Sambåndet

Tirsdag 23. januar 2018
RSS
FRAMNES ARENA: Ikke mange ledige parkeringsplasser under årsmøtehelgen i Indremisjonssamskipnaden. FOTO: VILHELM VIKSØY

Framneshallen innfrir

Flere store sommerstevner er alt gjennomført med suksess, men det er først nå etter skolestart at nyhallen får tatt ut hele potensialet – og det på miljøvennlig fotballdekke.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 28. august 2017.

Studieinspektør Odd Inge Austevoll. Foto: Vilhelm Viksøy

Fakta

Framnes Kristne Videregående Skole:

  • Kristen friskole, med internatdrift, i Norheimsund, Hardanger.
  • Drevet av Indremisjonsforbundet og Indremisjonssamskipnaden.
  • Skolen ble grunnlagt i 1897, men da som ungdomsskole/folkehøgskole.
  • I 1996 ble skolen etablert som videregående skole med idrettsfag og studiespesialisering. Elevtallet er ca 260
  • Ny idrettshall ble åpnet denne sommeren.
    Tidligere saker skrevet om hallen:

NORHEIMSUND: Uka før skoleslutt sto den klar, Framnes Arena til en prislapp på 41 millioner eks. moms – før tiden, og lavere enn budsjett. Etter noen dager med prøvekjøring fra elever og testbruk på avslutningsfesten for 3. klassingene ble hallen offisielt åpnet under Indremisjonssamskipnaden, IMS, sitt årsmøte 16. juni. Årsmøtehelga var første store test, og Sambåndet fanget opp mange lovord om hallen fra stevne-deltakerne. I tillegg har hallen huset bladet Evangelistens sommersamling.

– Og hva er erfaringen, har hallen innfridd så langt?

– Ja, sier studieinspektør og hall-motor Odd Inge Austevoll bestemt og uten betenkningstid.

Tribunefest.
Hallen er todelt med håndballbane og fotballbane. I tillegg har den også styrkerom og klasserom, samt garderobeanlegg. Stevne-festene har foregått i håndball-delen som har fått fleksible teleskoptribuner. Disse alene gir sitteplass til 464 personer, og så godt som alle stolene er kjøpt via direkte sponsing. I tillegg er det 150 seter på galleriet.

– Totalprisen for hallen var i utgangspunktet for høy, så vi måtte i første omgang fjerne en del fra det opprinnelige anbudet, blant annet stolene. Men takket være givere, dugnadsinnsats og annen sponsing er det meste av det vi tok bort, nå på plass, sier Austevoll.

Fra IMS sitt årsmøte i juni. Foto: Vilhelm Viksøy

Sponsorkamp.
Å sponse en stol kostet 1500 kroner, og sponsorene er mange. Både bedrifter, skolevenner og ikke minst tidligere elever, har bidratt.

– Da kretsen hadde årsmøte, bestemte de seg for å sponse ti av stolene, og da Evangelisten var her uka etterpå, kunne jo ikke de være dårligere og spanderte ti stoler de også, sier en fornøyd Odd Inge Austevoll, som forteller at alle sponsorene blir behørig presentert med navn på stolryggene.

I tillegg til stolsponsing har dugnadsinnsats både fra enkeltpersoner og firma bidratt til at hallen fikk den kvaliteten man opprinnelig ønsket.

– Det har vært mye dugnad, og det er vi svært glad for, sier Austevoll og nevner Sag & Bygg som eksempel.

– De kom fra Bømlo med seks tømrere i fire dager nå i sluttfasen for å montere både stoler og tribune. Sånn raushet gjør veldig godt å oppleve.

Hverdagsbruk.
Selv om sommerfestene har vært gode, er det når elevene kommer alvoret begynner.

– Vi har ikke bygd en feststue, vi har bygd for hverdagen. Det er elevene våre denne hallen først og fremst er til for, sier Austevoll.

Og da særlig idrettselevene. Fram til nå var Framnes eneste idrettslinje i Hordaland uten idrettshall, og det ville vært utfordrende å fortsette med det i lengden. Nå er derimot forholdene gode og moderne. Fotballdelen av arenaen har til og med fått miljøvennlig gressmatte, en vedlikeholdsfri matte, uten de små svarte gummikulene som fyller opp garderober, skohyller og naturen.

– Med denne matten slipper man miljøproblemer i hus og sjø, sier Austevoll.

Ikke Fifa-bruk.
I stedet for gummikuler har matten en «gummipadding» som er sveist fast under selve matta, og to typer gras i duken. Konseptet er nytt og importert til Norge av Menighetsservice, der Austevoll er en av eierne. Den eneste utfordringen er at gresset har mindre friksjon, og dermed ruller ballen for fort til at matta er Fifa-godkjent.

– Det jobber vi nå med å få på plass, for vi har tro på dette konseptet. Til ball-binger vil det jo være helt optimalt, sier Odd Inge Austevoll.

Men spill-opplevelsen i Framnes Arena blir ikke ødelagt av manglende godkjenning.

– Nei, de som har vært og testet, opplevde matta som veldig god, rask og presis.

Den patenterte «gummi-padden» som erstatter de svarte plastkulene i banedekket

 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

KrF og Menneskeverd håper færre velger tvillingabort når tvillingforeldre nå får økt permisjon.

Et team innenfor ImF jobber nå med ulike modeller for forsamlingsvekst, og en plantefamilie er startet for de som tenker fellesskapsplanting.

Venstre-leder Trine Skei Grande avviser at hun som kulturminister vil arbeide for eget partis programpunkt om å fjerne henvisningen i Grunnloven til kristendommen.

Frivillige vaksne deler timane i denne veka mellom seg i bøn for borna.

2017 ble det nest beste året for sambåndet.no siden målingene startet.

Copyright © Sambåndet 2018