Sambåndet

Søndag 17. desember 2017
RSS
Ikke akkurat misjonsbiler som preger parkeringsplassen disse dagene. Foto: fjell-ly

Sykkel-sølv til Fjell-ly

Sloveneren Primoz Roglic klatret i går inn til tempo-sølv i sykkel-VM. Oppladningen hadde han på ImF Midthordland sitt leirsted, Fjell-ly.

Av Vilhelm Viksøy. Publisert 21. september 2017.

– Ja, det er litt stas med en medaljevinner som gjest, jeg innrømmer det, sier daglig leder Solveig Holth fornøyd.

For denne uken er det ikke barn og unge som fyller leirstedet til ImF Midthordland med liv. Det er overlatt til 39 gjester fra Slovenias sykkellandslag. Halvparten er syklister som skal vinne heder og ære i sykkel-vm, andre halvparten er støtteapparat og lagledere som skal hjelpe dem fram.

– RO OG FRED
Det var det slovenske landslaget selv som tok kontakt med Fjell-ly for å sikre seg overnatting.

– En av trenerne våre var her tidligere i høst for å studere veiene og løypene. Da kom han forbi dette stedet og tenkte det ville være en god plass for oss, sier landslagets presseoffiser, Dare Rupar.

Det var særlig beliggenheten og nærheten til gode treningsveier som appellerte.

– Vi liker å bo et lite stykke utenfor byen, slik som her. Vi trenger et stort hus, ro og fred, og veier å sykle på. I tillegg ønsker vi oss et sted der vi kan lage vår egen mat, sier Rupar.

EGNE KOKKER
Det fikk de på Fjell-ly. For det var ikke husets kjøttboller eller hjemmelagde lasagne som gav den tidligere skihopperen fra Slovenia nok energi til å få suverent raskest klatretid opp Fløifjells-bakkene. Laget har med seg egne kokker som tar seg av matlagingen. Det handler om topptrente idrettskropper som trenger sin spesialmat og faren for hva fremmede bakterier kan gjøre med en sykkel-mage.

Men en sølv-kake ble det anledning til å servere. Med marsipanlokk.

– Ja, det fikk jeg lov til. For som de sa, vi er jo mange som ikke sykler så vi skal nok klare å ta ansvar for å spise opp, sier Solveig.

Festkake og bursdagskake, hjemmelaget fra Fjell-ly. Foto: fjell-ly

TO TOPP TI
Onsdagens medalje var den første til Slovenia på 16 år og første gang de greide to deltaker på topp ti; Primoz Roglic nr 2 og Jan Tratnik nr 10. Så selv om Fjell-ly ikke helt klarer å matche fjorårets lukseriøse VM-overnatting i Qatar, er det en meget fornøyd presseoffiser som gjester leirstedet.

– Vi har et veldig godt VM og er veldig, veldig godt fornøyd med plassen vi bor på. Den gir oss den ro og fred som vi trenger i et slikt mesterskap.

PS. Under sykkel-VMs to siste dager, vil to av rittene passere noen hundre meter fra ImFs hovedkontor der også Sambåndets redaksjon holder til.

Gangen i kjelleren er omgjort til sykkelverkstad. Foto: fjell-ly

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

ImF-styret meiner underskot i budsjettet for 2018 gjer det naudsynt med nedbemanning på hovudkontoret på Straume.

Indremisjonsforbundet (ImF) og NLM har arvet en halvdel hver fra boet etter et småbruk i Lyngdal kommune.

Gode tilbakemeldinger på Indremisjonsforbundets Lederkonferanse gjør at det blir et årlig arrangement. 9.-11. november neste år blir det ny konferanse.

I årets juleaksjon samlet misjonseide Møre barne- og ungdomsskule i Herøy inn over 80 000 kroner til Åpne Dørers arbeid i Sentral-Asia.

Petter Myhr trakk fram den store betydningen hans far hadde hatt i livet hans, da han tok imot Petter Dass-prisen på vegne av festivalen Olavsfestdagene.

Copyright © Sambåndet 2017