Sambåndet

Torsdag 26. april 2018
RSS
Dugnadsgjengen på Frikstad bedehus har en pause. Foto: Privat

Lokker dugnadsarbeidere med herremåltid

− Vi håper å komme så langt som mulig før nyttår, slik at vi blir ferdig i begynnelsen av neste år, sier forsamlingsleder Jørgen Tønnessen på Frikstad bedehus.

Av Brit Rønningen. Publisert 30. oktober 2017.

Slik ser Frikstad bedehus ut nå. Foto: Privat

Frikstad bedehus eies av Randesund Indremisjon og ligger øst for Kristiansand.

Det har vært hektisk byggeaktivitet på Frikstad bedehus i år. Bedehuset skal utvides med dobling av kapasiteten. En jevn vekst har gjort at forsamlingen trenger mer plass. I vinter ble inngangspartiet revet, og Tønnessen opplyser til sambåndet.no at det meste, cirka 95 prosent, av det utvendige arbeidet nå er ferdig.

− Det går fremover. Til det utvendige arbeidet har vi leid et firma til å gjøre jobben. Vi har under byggeperioden laget en midlertidig lekeplass til barnehagen som holder til i lokalene. Etter utbyggingen vil barnehagen få eget areal i bedehuset. Innvendig arbeid går på dugnad. Det dreier seg om alt tømmerarbeid og malearbeid, minus rørlegger, elektriker og ventilasjon, sier forsamlingslederen.

Dugnadsarbeid
− Hvordan er oppslutningen om dugnadsarbeidet?

− Det har vært god oppslutning. Mange unge er med. Det er mange håndverkere i forsamlingen, flinke folk som er gode til å jobbe. Vi har vært fra fem til tjue på dugnad. Det er nesten bedre enn forventet.

Hver tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 17.00 til 21.00 har forsamlingen dugnad og enkelte lørdager fra klokken 08.00 og utover.

− Vi serverer et godt herremåltid underveis og har gode kokker på kjøkkenet, frister Tønnessen.

FØR: Slik så det ut i starten av byggearbeidene. Dette bildet ble publisert på sambåndet.no 20. april i år. Foto: Privat

Fest
− Hva skjer med forsamlingens faste aktiviteter under utbyggingen?

− I kjelleren er det foreløpig vanlig aktivitet. Formiddagsmøtene har vi flyttet til en skole. Så leier vi kommunehuset til formiddagstreffene.

Når alt er ferdig, lover Tønnessen at det blir markering og fest.

− Da håper vi at generalsekretæren kommer. Vi kommer i hvert fall til å invitere ham.

− Og når regner du med at det blir ferdig?

− Vi er kommet langt, så vi satser på å være ferdig i løpet av våren neste år, sier forsamlingsleder Jørgen Tønnessen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Den indre sjømannsmisjon har igjen henvendt seg til ImF med spørsmål om fusjon eller samarbeid.

Teologiske og strategiske årsaker ligger til grunn for at ImF-Ung ikke har gått inn i en ny forpliktende samhandling om Den norske kirkes barne- og ungdomsarbeid.

På tre år har søkningen til misjonseide NLA Høgskolen i Samordna opptak økt med 100 prosent.

Styret for Indremisjonsforbundet sender sine gratulasjoner på Israels nasjonaldag, som i år også markerer 70-årsdagen for gjenopprettelsen av staten Israel.

Kristne friskoler har ubevisst bidratt til redusert kristendomskunnskap, mener professor Njål Skrunes ved NLA Høgskolen Bergen.

Copyright © Sambåndet 2018