Sambåndet

Lørdag 17. november 2018
RSS
Dugnadsgjengen på Frikstad bedehus har en pause. Foto: Privat

Lokker dugnadsarbeidere med herremåltid

− Vi håper å komme så langt som mulig før nyttår, slik at vi blir ferdig i begynnelsen av neste år, sier forsamlingsleder Jørgen Tønnessen på Frikstad bedehus.

Av Brit Rønningen. Publisert 30. oktober 2017.

Slik ser Frikstad bedehus ut nå. Foto: Privat

Frikstad bedehus eies av Randesund Indremisjon og ligger øst for Kristiansand.

Det har vært hektisk byggeaktivitet på Frikstad bedehus i år. Bedehuset skal utvides med dobling av kapasiteten. En jevn vekst har gjort at forsamlingen trenger mer plass. I vinter ble inngangspartiet revet, og Tønnessen opplyser til sambåndet.no at det meste, cirka 95 prosent, av det utvendige arbeidet nå er ferdig.

− Det går fremover. Til det utvendige arbeidet har vi leid et firma til å gjøre jobben. Vi har under byggeperioden laget en midlertidig lekeplass til barnehagen som holder til i lokalene. Etter utbyggingen vil barnehagen få eget areal i bedehuset. Innvendig arbeid går på dugnad. Det dreier seg om alt tømmerarbeid og malearbeid, minus rørlegger, elektriker og ventilasjon, sier forsamlingslederen.

Dugnadsarbeid
− Hvordan er oppslutningen om dugnadsarbeidet?

− Det har vært god oppslutning. Mange unge er med. Det er mange håndverkere i forsamlingen, flinke folk som er gode til å jobbe. Vi har vært fra fem til tjue på dugnad. Det er nesten bedre enn forventet.

Hver tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 17.00 til 21.00 har forsamlingen dugnad og enkelte lørdager fra klokken 08.00 og utover.

− Vi serverer et godt herremåltid underveis og har gode kokker på kjøkkenet, frister Tønnessen.

FØR: Slik så det ut i starten av byggearbeidene. Dette bildet ble publisert på sambåndet.no 20. april i år. Foto: Privat

Fest
− Hva skjer med forsamlingens faste aktiviteter under utbyggingen?

− I kjelleren er det foreløpig vanlig aktivitet. Formiddagsmøtene har vi flyttet til en skole. Så leier vi kommunehuset til formiddagstreffene.

Når alt er ferdig, lover Tønnessen at det blir markering og fest.

− Da håper vi at generalsekretæren kommer. Vi kommer i hvert fall til å invitere ham.

− Og når regner du med at det blir ferdig?

− Vi er kommet langt, så vi satser på å være ferdig i løpet av våren neste år, sier forsamlingsleder Jørgen Tønnessen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

– Jeg gir avkall på gaver til ImF sentralt dersom gavene blir gitt til forsamlingen – og forsamlingen tar ansvar for flere enn seg selv, sier Erik Furnes.

Daglig leder Andreas Evensen i ImF-Ung ønsker å overlate deler av administrasjonsarbeidet i jobben til en ny medarbeider.

KOMMENTAR Enhver tanke om at det å utlegge Bibelen ved å vise til bilder i teksten, ikke representerer livsnær forkynnelse, bør tas til fange. Om ikke før så i alle fall etter Lederkonferansen 2018.

Divisi og Helge Harila inviterte misjonsfolket til konserten «Kveldssang» fredag kveld under Lederkonferansen i Straume Forum. Her skulle de presentere et knippe nye salmer.

Igjen fikk vi oppleve det på samme måte som folket på pinsedagen måtte erkjenne etter å ha lyttet til Peters tale: «(…) da de hørte dette, stakk det dem i hjertet».

Copyright © Sambåndet 2018