Sambåndet

Søndag 18. november 2018
RSS
DUO: Ole Christian Martinsen, t.v., og Hans Ivar Guddal blir de nye lederne i NRI. Bildet ble tatt på høstmøtet i Molde i 2015. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Får mer ansvar for de unge

Hans Ivar Guddal (25) overtar som leder i ImF-Ung i Nordmøre og Romsdal etter Ole Christian Martinsen.

Av Brit Rønningen. Publisert 1. november 2017.

NY JOBB: Hans Ivar Guddal. FOTO: PRIVAT

− Jeg gleder meg til å begynne i ny jobb, og jeg er takknemlig for at jeg får jobbe i misjonen, sier Guddal.

Juni neste år flytter han og kona fra Tiller i Sør-Trøndelag til Averøya. I august begynner han som ny leder i ImF-Ung NRI. Ifølge nettsiden til Nordmøre og Romsdal Indremisjon (NRI) gjelder ansettelsen et vikariat i 80 prosent som erstatter for Ole Christian Martinsen. Sistnevnte har fått permisjon i ett år fra høsten 2018 som Ung-leder for å gå inn i kretslederstillingen i NRI. 

− Det blir mer data, registrering, administrasjon og ansvar i forhold til det jeg har hatt før, forteller Guddal.

Forskjellige jobber
Han er opprinnelig fra Kvinnherad og er vokst opp med Indremisjonsforbundet.

− Jeg gikk både på søndagsskole og barnelag og har vært hjelpeleder.

På videregående gikk Guddal på tømrerlinjen, men han tok ikke fagbrev. Han har gått på Bildøy Bibelskole og hatt praksis i NRI som T2-student fra skolen. Siden i fjor har han jobbet 50 prosent som barne- og ungdomsarbeider i NRI og 60 prosent i en barnevernsinstitusjon i Trondheim. Og nå skal han altså lede ImF-Ung NRI.

Mål
− Hva vil du som leder for ImF-Ung NRI?

− Målet mitt er at flere kommer til tro på Jesus, at flere deltar på leir og det få ungdom til å forstå at her er det trygt. Jeg vil prøve å vise så godt jeg kan hva de går glipp av, de som ikke har troen, sier Guddal og er ikke i tvil om motivasjonen for å gå inn i stillingen:

− Det er bare én grunn til at vi driver på med kristent arbeid, og det er at vi vil at folk skal komme til tro og bli frelst. ImFs motto «Med Guds ord til folket» er det jeg ønsker at vi skal gjøre, forkynne Guds ord på rett og bibelsk måte.

Problem
− Hva slags utfordringer ser du i kristent barne- og ungdomsarbeid?

− Utfordringen er kanskje at det ikke er så mange folk, at vi må avlyse leirer fordi det er få påmeldte, eller at vi ikke får tak i nok ledere. Pr dags dato er det ikke et problem å få drive kristent arbeid, men i fremtiden kan det kanskje bli vanskeligere.

− Hva mener du med vanskeligere?

− I fremtiden kan det for eksemepel hende at vi ikke får bruke en offentlig gymsal til et kristent arrangement.

Ekstremt givende
− Og hva er mulighetenene i kristent barne- og ungdomsarbeid?

− For min egen del er det ekstremt givende å få lov å komme i kontakt med så mange barn og unge og få være leder. Det er sterkt å se ungdom komme til forbønn og at de vil ha en relasjon til hverandre og oss og til Gud. Man får være med og gjøre som det står i Ordspr 22,6 «Lær den unge den vei han skal gå! Så viker han ikke fra den når han blir gammel», sier Hans Ivar Guddal.

1 kommentar »

 • 1

  Birgit hjelmeland

  1. november, 2017, kl. 12:03

  Flott lesning i dag, Hans Ivar.

  Guds signing over arbeidet.

  Helsing frå sundagsskulelæraren, Birgit

  Svar

Skriv en kommentar

– Jeg gir avkall på gaver til ImF sentralt dersom gavene blir gitt til forsamlingen – og forsamlingen tar ansvar for flere enn seg selv, sier Erik Furnes.

Daglig leder Andreas Evensen i ImF-Ung ønsker å overlate deler av administrasjonsarbeidet i jobben til en ny medarbeider.

KOMMENTAR Enhver tanke om at det å utlegge Bibelen ved å vise til bilder i teksten, ikke representerer livsnær forkynnelse, bør tas til fange. Om ikke før så i alle fall etter Lederkonferansen 2018.

Divisi og Helge Harila inviterte misjonsfolket til konserten «Kveldssang» fredag kveld under Lederkonferansen i Straume Forum. Her skulle de presentere et knippe nye salmer.

Igjen fikk vi oppleve det på samme måte som folket på pinsedagen måtte erkjenne etter å ha lyttet til Peters tale: «(…) da de hørte dette, stakk det dem i hjertet».

Copyright © Sambåndet 2018