BIBELRESSURSER: Bibelinspirator i Bibelleseringen, Finn Olav Felipe Jøssang, håper Bibelappen Connect kan utfordre kristne ungdomsorganisasjoner til å utvikle flere digitale bibelressurser. FOTO: Ingunn Marie Ruud, KPK

Lanserer første norske bibel-app for ungdom

Bibelleseringen lanserer nå en mobilapp som skal samle digitale bibelressurser fra flere kristne ungdomsorganisasjoner.

Det hele startet med at Bibelleseringen slet med å få nok betalende abonnenter til sitt blad for ungdom kalt Connect.

– Ungdom i dag abonnerer ikke lenger på papirmagasiner, konstaterer Finn Olav Felipe Jøssang som er bibelinspirator og redaktør for Connect.

Nå lanserer Bibelleseringen en mobilapp med digitale bibelressurser for ungdom fra 14 til 19 år.

– Vi skjønte at vi måtte gjøre noe digitalt, men at vi ikke kunne gjøre det alene, sier Jøssang.

Bibelleseringen ønsker nå å samle digitale bibelressurser fra flere kristne ungdomsorganisasjoner i appen kalt Bibelappen Connect.

– Det er viktig at man ikke bare flytter tekst fra papir over på skjerm, men at vi tilpasser ting til det digitale formatet, sier Connect-redaktøren.

Lite digitalt

Han tror mange kristne ungdomsorganisasjoner har gode ressurser som ligger spredt rundt omkring på ulike nettsider.

– Vi ønsker å skape en felles app der de også kan publisere sine ressurser, i tillegg til våre egne, sier Jøssang.

I tillegg til en rekke ungdomsorganisasjoner tok Jøssang også kontakt med organisasjonen Tro & Medier som kastet seg på med én gang.

MEDSPILLER: – En god og viktig satsing, kommenterer Jarle Haugland I Tro & Medier. Foto: Petter Olsen

– Dette er en god og viktig satsning. Det er spennende med en app som samler innhold som kan hjelpe ungdommer i deres trosliv og bibellesning, sier daglig leder i Tro & Medier, Jarle Haugland.

Jøssang tror Connect-appen kan være med på å utfordre organisasjonene til å lage mer digitale ressurser og mener at kristne ungdomsorganisasjoner i Norge har ligget etter i utviklingen her.

– Da vi jobbet med appen, så vi at det finnes så å si ingen kristne ungdomsapper på norsk, så her er det et stort behov. Det eneste vi fant, var bibelleseplaner på den norske versjonen av You Version, sier Connect-redaktøren.

Haugland er enig med Jøssang.

– Jeg tror ikke vi som kristne organisasjoner har tatt i bruk nok av de mulighetene som finnes digitalt. Vi er ikke forut for vår tid, for å si det sånn, sier han.

Gratis for brukerne

Bibelleseringen har kontakt med fire-fem ungdomsorganisasjoner, men venter på styrevedtak i de ulike organisasjonene før de kan si hvem som blir med.

– Organisasjonene som blir med, vil betale et årlig beløp, og vi håper dette kan dekke nesten halvparten av driftsutgiftene med appen. Resten håper vi å få inn gjennom givertjeneste, sier Jøssang.

For ungdommene som bruker appen, skal alt være gratis.

– Hvis ikke tror jeg ikke vi hadde fått så mange brukere i målgruppa. Det er dessuten mye dyrere å utvikle en app med betalingsløsning, så der ville vinninga gått opp i spinninga, sier Jøssang.

Sterkere samarbeid

Alle de aktuelle organisasjonene har, ifølge Jøssang, samme teologiske ståsted som Bibelleseringen.

– Det ligger som et villkår at det er Bibelleseringens trosgrunnlag, og et evangelisk konservativt bibelsyn, som ligger til grunn, sier Jøssang som håper appen kan bidra til sterkere samarbeid mellom organisasjonene.

Tro & Medier ser store fordeler med å samarbeide istedenfor å utvikle egne apper.

– Jeg tror at hvis man skal lykkes,må det bli en felles nummer én-app for ungdom og ikke fragmenteres opp i fjorten ulike apper, sier Haugland.

Håper på toveiskommunikasjon

Sammen med Tro & Medier utviklet Bibelleseringen konseptet bak appen.

– Vi kaller det en bibel-app, med ressurser tilknyttet Bibelen. Den skal hjelpe ungdom med deres daglige bibelbruk og etterfølgelse av Jesus, sier Jøssang.

Appen skal også åpne for at brukerne kan sende inn spørsmål om ting de lurer på med tanke på Bibelen og troen.

– Jeg håper det blir en toveiskommunikasjon med ungdommene slik at vi kan bidra med å gi dem direkte oppfølging i hverdagen, sier Finn Olav Felipe Jøssang. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.