FAMILIEN: Her er Nils Fredrik Rifsgård med familien. Fra v. kona Anna med Samuel, Amalie, Nils Fredrik med Ingrid og Jakob. Foto: Privat

Fra Indonesia til Frekhaug

Nils Fredrik Rifsgård er ansatt som ny forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon.

− Det har vært en lang og god prosess med forsamlingsleder og styret i Frekhaug Indremisjon. Etter en stund i bønneboksen landet vi på at dette var det vi ønsket å gå for når vi kommer tilbake til Norge etter sju år i Indonesia. Meland er min hjemkommune, og det er kjekt å være nær foreldre og besteforeldre. Vi ser på det som en spennende utfordring og håper å kunne bidra mye positivt inn i virksomheten, sier Rifsgård til Sambåndet.

Den 1. august 2018 begynner han i stillingen som forsamlingsleder i Frekhaug Indremisjon. Det er en forsamling som ble startet for seks–sju år siden.

Utadrettet
− Vi ønsker at forsamlingen skal være utadrettet når det gjelder misjon både i nærmiljøet og globalt, og vi er veldig glad og takknemlig for å ha fått tak i en person som har både erfaring og bakgrunn for å gå inn i en slik tjeneste, sier forsamlingsleder Arnfinn Norheim

Rifsgård kommer fra Holsnøy i Meland kommune i Hordaland. Han har gått bibel- og misjonshøyskole på Fjellhaug i Oslo og har vært pastor i Hægeland Frikirke nord for Kristiansand i fire år. Siden 2011 har han vært misjonær for NLM i Indonesia. Han er gift og har fire barn.

Allsidig tjeneste
Forkynnelse, administrasjon og veiledning vil bli sentrale oppgaver for Rifsgård i hans nye stilling som forsamlingsleder.

− Jeg ser for meg en spennenende og allsidig tjeneste der jeg får bruke mine gaver til det beste for forsamlingen. Vi håper også å komme i gang med konfirmantundervisning. Unge voksne og småbarnsfamilier vil nok også være noe vi vil satse videre på, og det samme gjelder barne- og ungdomsarbeidet, sier Rifsgård.

Forkynnelsen
− Hva vil være viktig for deg som forsamlingsleder?

− For meg er det viktig at forkynnelsen er i samsvar med Guds Ord. Det er også viktig at forkynnelsen er dagsaktuell og får innvirkning på livet som leves her og nå. En tydelig vektlegging av Jesus ønsker jeg skal være sentralt i alt jeg gjør. Oppmerksomhet på misjon er også viktig for meg i en slik stilling. Jeg ønsker å være forsamlingsleder for hele forsamlingen og ønsker å være tilgjengelig og aktuell for alle så langt det lar seg gjøre.

Forventinger
− Hva er dine forventinger til den nye stillingen?

− Jeg forventer et godt samarbeid med styre, ulike arbeidsgrener og musikkleder. Videre forventer jeg at vi sammen skal komme nærmere Jesus som enkeltmennesker og forsamling. Jeg håper også på en personlig utvikling og læring gjennom denne tjenesten. Jeg forventer at forsamlingen er med og drar lasset, og at alle vil bruke sine talenter i forsamlingen, sier Nils Fredrik Rifsgård.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.