Bergen Kristne Bokhandel hadde driftsinntekter på 2,7 millioner i 2016, som var første hele driftsår. Her fra åpningsdagen 8. oktober 2015. Foto: ImF Media arkiv

Fra helsevesenet til bokhandel

Janne Ferstad skifter jobb. Etter påske blir hun ny daglig leder for Bergen Kristne Bokhandel.

‒ Jeg var klar for en ny jobb. Jeg har jobbet i helsevesenet hele mitt yrkesaktive liv. Det er en spennende utfordring å være daglig leder, og Bergen Kristne Bokhandel er et viktig tilbud med et spennende konsept med bruk av frivillige. Bruk av frivillige tror jeg det vil bli mer av i samfunnet. Og kanskje får jeg brukt andre sider av meg selv, sier Janne Ferstad til sambåndet.no.

Hun overtar etter påske etter Britt Helen Opstad som daglig leder av bokhandelen i 100 % stilling.

JOBBSKIFTE: Janne Ferstad blir ny daglig leder for Bergen Kristne Bokhandel. Foto: Privat

Viktig tilbud
‒ Britt Helen Opstad har gjort en veldig god og uvurderlig jobb med å etablere et nytt tilbud. Det er viktig at et slikt tilbud fins i Bergen by, fortsetter Ferstad som i dag er styremedlem i bokhandelen.

Bergen Kristne Bokhandel hadde ifølge tall fra Brønnøysundregistrene i 2016 driftsinntekter på 2 726 000 kroner i og 115 000 kroner i resultat før skatt. Butikken har i dag cirka 20 frivillige.

Selger bra
‒ I hvilken grad er Bergen Kristne Bokhandel etablert slik at det det står på egne ben økonomisk?

‒ Tallene er relativt stabile, og vi selger bra. Vi kan likevel ikke lene oss tilbake, men må fortsette å jobbe med markedsføring og være aktuelle. I en etableringsfase er det viktig at tilbudet blir kjent og at en har kontakt ut ikke bare mot kristne miljøer, men også ikke-kristne. Og det dreier seg ikke bare om å gjøre kjent at vi fins, men også hvor man kan finne oss.

Møteplass
‒ Hva tenker du om den videre utviklingen for bokhandelen?

‒ Jeg tenker det vil være avgjørende å øke bevisstheten hos kristenfolket om å bruke kristen litteratur og bruke tilbudet, og at det blir en møteplass der man kan ha møter mellom forfatter og leser og der kunder kan møte litteratur på ulike måter, som temadager, høytlesing og boksignering.

Rekruttering
‒ Og hvordan har du tenkt å drive Bergen Kristne Bokhandel videre?

‒ En viktig del av jobben blir å rekruttere og veilede frivillige. De frivillige sitter på ulik kompetanse, og det er viktig at de får brukt den. Jeg vil være helt avhengig av det. Så vil det bli mye arbeid med markedsføring og menigheter. Det vil være naturlig at vi går ut til menigheter og arrangementer, sier Janne Ferstad.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.