Sambåndet

Onsdag 12. desember 2018
RSS
ORGANISERTE: Arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss organiserte ringerunden til ImFs faste givere. FOTO: ImF MEDIA ARKIV

Ringerunde ga 100 000

Resultatet av aksjon for å få økte inntekter viser at det er behov en slik innsats, mener arrangements- og markedsansvarlig Kenneth Foss i ImF.

Av Brit Rønningen. Publisert 22. mars 2018.

RINGTE: Nestleder i ImF-styret, Gabriel Pollestad, syntes det var kjekt å få snakke med misjonsfolket.

9. mars brukte ImF-styret første del av styremøtet til å ta en ringerunde til ImFs faste givere for å høre om de kunne tenke seg å øke gavebeløpet. ImF sentralt har 483 faste givere, og de gir til sammen 1,9 millioner kroner i året. Sambåndet skrev om den planlagte ringerunden i januarnummeret.

‒ Veldig mange har vært faste givere lenge, og vi har ikke hatt aksjoner for å oppfordre dem til å øke beløpet, sier Kenneth Foss.

Varsel
De faste giverne fikk på forhånd brev i posten som forberedte dem på at ImF-styret kom til å ringe. På forhånd var det 40 stykker som benyttet muligheten for å svare på e-post om de ønsket å øke beløpet eller ikke. Styremedlemmene satt og ringte rundt i cirka en og en halv time. Cirka 160 faste givere ble oppringt.

‒ Blant dem var det folk som valgte å øke beløpet, andre ville ikke øke det, og noen ville tenke på det. Sånn som det ser ut nå, har vi fått inn 100 000 kroner i årlig økning på den ringerunden, forteller Foss.

Resultat
‒ Hva synes du om resultatet?

‒ Jeg er ganske fornøyd, og jeg tror vi får mer inn. Vi har jo over halvparten av de faste giverne igjen. Nå vil 280 givere få mail fra oss hvor vi dem om å kontakte oss på e-post.

‒ Hva slags erfaring sitter du igjen med etter aksjonen?

‒ For de som satt og ringte, er det litt uvant, og det er et direkte og personlig spørsmål om folk vil øke gavebeløpet. Resultatet viser at det behøves. Hvis vi ikke hadde ringt, ville ikke giverne økt beløpet. Og tilbakemeldinger vi har fått, viser at folk synes det er bra at vi ringer. Noen som har økt beløpet, har også økt beløpet de gir til kretsen sin.

Bidro
Magne Alf Havås er en av de faste giverne som valgte å øke gavebeløpet både til ImF sentralt og til kretsen sin, ImF Sør.

‒ Jeg visste at ImF sliter med økonomien, så jeg ville bidra med mitt. Når de ringte, var det naturlig å gjøre det, sier Havås.

Deltok

Gabriel Pollestad er en av styremedlemmene som deltok på ringerunden:

‒ Det var et veldig greit tiltak og utrolig kjekt å få snakke med misjonsfolket, men det var ikke så mange som hadde mulighet til å øke gavebeløpet, sier Pollestad.

I tillegg til de 100 000 kronene i økning fra faste givere kan Kenneth Foss også notere seg at ImFs ordinære gaveaksjoner pr. 31.01.2018 ligger 230 000 kroner over fjoråret.

Nye givere
‒ Hva skjer videre for å få flere givere og økte gaveinntekter?

‒ Vi trenger hele tiden nye faste givere. Nå har vi konsentrert oss om de som allerede er faste givere. Men vi vil fokusere på å få flere faste givere på våre arrangementer som Lyngdal Bibelcamp og Lederkonferansen og i våre kanaler som Sambåndet. Vi må holde et jevnt trykk på det, sier Kenneth Foss.

Han utelukker ikke at aksjonen overfor faste givere kan bli noe som gjentas fast en gang i året eller annen hvert år.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

14 bibelskoler har gått sammen om å opprette Informasjonskontor for bibelskolene i Norge for å fremme skoleslaget for potensielle elever.

Rus, seksualitet og nettvett er tema for færre enn halvparten av kirker og organisasjoner som driver med arbeid for aldersgruppen 9 til 13 år.

Sunniva Gylver ble æret med prisen for sitt mangeårige engasjement og sin formidling av kristen tro til Norges befolkning. – Jeg håper vi alle kan la oss inspirere, sier prisvinneren.

Det er vanskeleg for etnisk norsk ungdom i dag å snakka om tru, observerer skuleleiar og generalsekretær.

Sjølv om Svein Helge B. Torsteinsbø har stått i spissen for arbeidet med å gjera Fosen bedehus om til museum, meiner han ikkje at tida for bedehusrørsla er over.

Copyright © Sambåndet 2018