AVLYST: Det blir ikke Bibel og Fellesskap i år. Bildet er fra arrangementet i 2015. Foto: Brit Rønningen

Bibel og Fellesskap avlyst

Forkynner Roald Evensen synes det er trist at det i år ikke blir noe av Indremisjonsforbundets årlige arrangement for eldre.

‒ Det er 12 stykker som har meldt seg på Bibel og Fellesskap. Vi skal tenke økonomi, og da er det er for få deltakere til at det går opp økonomisk. Vi skal også tenke sosialt, og da er det litt lite folk når det nesten er flere ledere enn deltakere. Det er synd at vi må avlyse, sier Evensen, som er arrangementsansvarlig. Bibel og Fellesskap, som er for eldre og pensjonister fra 55 år og oppover, skulle etter planen gå av stabelen 11.-14. juni på Bildøy Bibelskole.

Dumt
Annbjørg Barane var med på å starte Bibel og Fellesskap, i 1991, og hun har som pensjonist vært deltaker i mange år. Hun er skuffet over at det ikke blir noe i år.

‒ Jeg synes at de har laget et veldig godt program. Så det er dumt at det ikke blir gjennomført. Vi har hatt glede av det i mange år. Det har vært ganske fullt tidligere, men det har gått gradvis nedover med oppslutningen. Vi var ikke så mange i fjor, men det var en veldig takknemlig flokk, sier Barane.

Mange tilbud
Evensen ser nedgangen i sammenheng med at kretsene i ImF har egne lignende arrangement for eldre senere på året.

‒ Det er også i en tid da det er årsmøtehelger for kretsene i ImF, og helgen før er det studentstevne for tidligere bibelskolestudenter på Bildøy Bibelskole. Mange reiser også på andre ting, som Hermon Høyfjellssenter og Evangelisten sine arrangementer. Det er i det hele tatt mange tilbud til eldre, og det synes som Bibel og Fellesskap og Bildøy Bibelskole som samlingssted har kommet litt i skyggen. Det synes jeg er trist.

Flott program
‒ Har det vært endringer i programmet og opplegget som kan forklare nedgangen?

‒ Det eneste nye i år var at yngre og friske pensjonister kunne delta på dugnad på Bibelskolen deler av Bibel og Fellesskap. Det fikk vi ingen respons på. Vi har laget et flott program, med masse godt innhold og fått tak i godt mannskap. Bibel og Fellesskap får gjerne inn forkynnere og sangkrefter fra andre sammenhenger, så det er ikke et rent ImF-arrangement, svarer Roald Evensen.

Flere årsaker
Barane tror det kan være flere årsaker til liten oppslutning om Bibel og Fellesskap.

– Jeg vet at det er veldig mange tilbud for eldre på denne tiden av året. Noen har antagelig prioritert noe annet enn Bibel og Fellesskap, noen av de som har vært med lenge, har gått bort, og mange eldre reiser mye og gjerne langt vekk. Jeg tror at det foregår en del eldrearbeid rundt omkring i ImF, og jeg håper at eldre reiser på eldretreff og leirer lokalt i kretsene. Så har du det med at hvilke ting som er populært, skifter, sier Annbjørg Barane.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.