Sambåndet

Lørdag 16. februar 2019
RSS
NYVALGT: Fra venstre: Knut Espeland, Robert Mulelid, Raymond Bjuland, Håvard Måseide, Reidar Bøe (1.vara), Kjartan Urangsæter Åsebø, Lars Stensland og Thor Fremmedgård. FOTO: Kjetil Vatsøy/NLM

ImF-innslag i NLMs hovedstyre

OPPDATERT Forsamlingsleder Lars Stensland i Vea bedehusforsamling, som er tilsluttet både ImF og NLM, er valgt inn i NLMs hovedstyre.

Av Kristelig Pressekontor og Sambåndet. Publisert 5. juli 2018.

Norsk Luthersk Misjonssambands generalforsamling valgte torsdag fire medlemmer til hovedstyret.

De fire valgte styremedlemmene er:

Håvard Måseide (39), som var nestformann i hovedstyret i sist periode, Raymond Bjuland (53), som har vært 1. vara i sist periode, Lars Stensland (38) og Robert Mulelid (48).

Sistnevnte var i utgangspunktet foreslått som kandidat til varamedlem, men gjennom benkeforslag ble han med i valget til fast plass i hovedstyret, ifølge avisen Dagen.

På spørsmål fra Sambåndet om hvordan det blir å sitte i hovedstyret i NLM når han er forsamlingsleder i en forsamling som er tilsluttet ImF, svarer Stensland:

Jeg er med i en forsamling som er tilknyttet både ImF og NLM og ansatt i NLM, og ser derfor ingen problem med å sitte i hovedstyret i NLM.

‒ Hva tenker du om fusjon mellom ImF og NLM?

Jeg har registrert at noen snakket om det og spådd om det i media. For oss i Vea bedehusforsamling fungerer det veldig bra å være tilsluttet både ImF og NLM, sier Stensland.

I tillegg sitter Knut Espeland, Kjartan Urangsæter Åsebø, Thor Fremmedgård og Reidar Bøe (1.vara) i hovedstyret.

Av de åtte som opprinnelig stilte til valg, var tre kandidater ansatte i NLM. Dette skapte ifølge Dagen reaksjoner på generalforsamlingen, og det ble advart mot å velge slik at flertallet i styret var ansatte.

NLMs generalforsamling valgte til slutt kun én av de ansatte kandidatene inn i hovedstyret.

Hovedstyret konstituerer seg selv. Raymond Bjuland fra Nærbø ble valgt til ny formann. 

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Marit og Irene. Dei to namna høyrer i hop. I 45 år har songevangelistane reist i inn- og utland med instrumet og sunge og talt Guds ord til folk. No er dei i Ørsta på Sunnmøre.

Formannskapet på Voss sa ja like før jul. Torsdag denne veka gjorde kommunestyret det same. 25 kjøparar har allereie meldt si interesse. Helgatunlia tek form.

Det manglet seks påmeldte på at det planlagte bibelkurset på Bildøy Bibelskole hadde blitt arrangert.

I Bruktbutikken i Straume Forum kan man få kjøpt et teppe med en spennende historie.

Awanas tredje DNA-konferansen hadde hele 359 deltakere, og det betyr at det blir flere konferanser.

Copyright © Sambåndet 2019