Sambåndet

Lørdag 21. september 2019
RSS
Forsidebilde: Slik ser det nye servicebygget ut. Bilde over: Jonatan Hetland til venstre og Petter Nordvik i den nye butikken. Alle foto: Brit Rønningen

Fornøyd med nytt servicebygg

Lyngdal Bibelcamp har fått ny butikk og bedre sanitærforhold.

Av Brit Rønningen. Publisert 24. juli 2018.

Tor Ivar Stølen jobber på drift på Lyngdal Bibelcamp.

− Det gamle bygget var for dårlig og utslitt. Det var to bygg, en butikk og et sanitærbygg. Vi tok det opp i styret for Lyngdal Bibelcamp og i ImF-styret. Det ble vedtatt at vi skulle bygge nytt servicebygg. Vi begynte å bygge i fjor og var ferdig i slutten av mai i år, forteller rektor Ståle Andersen ved KVS-Lyngdal til sambåndet.no.

Det nye servicebygget har kostet cirka ni millioner kroner. Et lokalt firma har stått for byggingen, og driftsleder for Lyngdal Bibelcamp og ansatte på KVS-Lyngdal har ledet byggeprosessen.

Større og bedre
− Det har gått bra med byggingen, men det har vært utfordringer med grunnforholdene knyttet til vanntilførsel til Lyngdal Bibelcamp, forteller Andersen.

Årets gjester på Lyngdal Bibelcamp kan nå glede seg over et nytt servicebygg med et større butikklokale og bedre sanitærforhold med flere toaletter og dusjer. Til sammen er det fjorten toaletter, og der er rom hvor det er både toalett og dusj.

Fornøyd
Jonatan Hetland har jobbet en gang før på Lyngdal Bibelcamp og jobber i butikken.

Jarle Stokkeland er fornøyd med det nye servicebygget.

− Det er flere nye rutiner, men jeg er veldig fornøyd med det nye bygget. Vi har bedre tilbud når det gjelder varm mat, og så går det mye kuleis når det er så varmt.

Tor Ivar Stølen er også fornøyd med det nye bygget. Han har jobbet på drift på Bibelcampen i 4-5 år.

− Vi trengte et nytt bygg. Det er veldig bra. Alt fungerer, men det er alltid noen småting som dukker opp når det er nytt.

− Det er et veldig bra nytt bygg. Det er mer utvalg i kiosken. Sanitærbygget er fint. Det er flere toaletter og dusjer, sier Jarle Stokkeland som bruker å dra fast på Lyngdal Bibelcamp.

Vaskeforhold
Trine Sande var på Lyngdal Bibelcamp da hun var liten. I er første gang hun er her som voksen. Hun synes også at det nye servicebygget er flott.

− Men vaskeforholdene kan bli bedre. Det er såpe på toalettene, men ikke der det er både dusj og toalett. Så er det mye kø på morgenen siden det er rengjøring samtidig som folk skal vaske seg. Men ellers går det greit, sier hun.

Lasse Amberg synes det er greit tilrettelagt for bobil på Lyngdal Bibelcamp.

Utenfor bobilen sin sitter Svein Folde og slapper av. Han har også registrert at det er kø om morgenen siden det renhold av sanitærbygget mellom klokken åtte og ni.

− Det er et veldig fint servicebygg. Selv om vi har vårt eget sanitæranlegg i bobilen, bruker vi anlegget her. Det er kanskje ikke så lurt å ha renhold mellom klokken 8 og 9 når alle skal vaske seg, sier Folde.

Bobil
Hvordan synes du det er tilrettelagt for bobil?

− Det går greit å bli kvitt gråvann, svarer Folde.

Bobileier Lasse Hamberg synes også det er greit tilrettelagt for bobiler på Lyngdal Bibelcamp.

− Vi fyller på med en hagekanne. Der får vi inn vann. For å tømme har vi en kanne under bilen. Men jeg tror de kommer til å legge enda bedre til rette for bobiler siden det blir enda flere av dem, sier Hamberg.

Rektor Ståle Andersen opplyser at det ikke har blitt gjort noe mer for å legge til rette for campingvogn eller bobil.

− Men vi vurderer om vi må utvide for bobiler og campingvogner, sier Andersen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Divisi besøker Sør-Rogaland denne helgen. «divisi-kveld» i Ålgård kirke der menigheten inviteres til fellesskap i sang og musikk, er en av programpostene.

Daniel Sæbjørnsen skal møte ungdommer på digitale plattformer, og han ønsker en dialog heller enn en monolog.

Sarah Hetland (19) og Tore Lindefjeld (18) er godt fornøyd med fjorårets Lederkonferanse og planlegger å få med seg årets konferanse. Fristen for å melde seg på til lavest mulig pris, er utsatt til 24. september.

KOMMENTAR Vil den nye oversettelsen av Bibelen til nordsamisk skape like mye diskusjon blant brukerne som 1978-oversettelsen til norsk gjorde? Det finnes i alle fall paralleller.

En fellesgudstjeneste på Saron markerte etableringen av Blå Kors Bryne.

Copyright © Sambåndet 2019