Sambåndet

Lørdag 19. januar 2019
RSS
Det har vært innbrudd og tyveri på Frænabu. Foto: ImF Media arkiv

Innbrudd og tyveri på Frænabu

En frekk tyv har forsynt seg med safen og gevinster til kretslotteriet på kretskontoret til Nordmøre og Romsdal Indremisjon (NRI).

Av Brit Rønningen. Publisert 1. november 2018.

Ole Christian Martinsen Foto: ImF Media arkiv

Det skjer tidlig på morgenen onsdag 17. oktober. Hans Ivar Guddal, leder for ImF-Ung Nordmøre og Romsdal, er på vei til jobb på kretskontoret på Frænabu misjonssenter i Fræna kommune.

− Han ser en bil utenfor kretskontoret. Litt senere ser han en mann gå ut av kretskontoret. Denne karen får plutselig dårlig tid og kjører av gårde. Inne på kontoret merker Hans Ivar fort at her har det vært noen på ferde, forteller kretsleder Ole Christian Martinsen i NRI til sambåndet.no.

Anmeldt
Det viste seg at tyven hadde tatt safen og åtte gevinster til kretslotteriet, blant annet Ipad, legosett og gavekort på Coop.

− Det pleier ikke å ligge mye penger i safen, bare vekslepenger. Men denne gangen lå det litt mer, noen tusenlapper, sier Martinsen.

NRI har anmeldt saken til politiet som nå etterforsker saken som grovt tyveri.

− Vi har ikke tatt noen, men vi jobber med saken, sier politibetjent Stig Lindstad ved Eide og Fræna lensmannskontor.

Ekstraarbeid
− Å oppleve slikt er veldig kjedelig og gir oss mye ekstraarbeid. Men vi er takknemlig for at det gikk bra med Hans Ivar. Alt i alt er det det viktigste. Hadde han kommet ti eller fem minutter tidligere, ville han ha kommet mens fyren var inne på kontoret. Det er ikke godt å si hva som da ville skjedd, påpeker Martinsen.

Julemessa
Hva skjer med gevinstene og kretslotteriet på julemessa nå?

− Vi er godt forsikret, og vi har kjøpt nye gevinster. Heldigvis var halvparten av gevinstene sponset, og de var oppbevart et annet sted. Julemessen går som planlagt, og det gleder vi oss til, sier Ole Christian Martinsen.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Åpne Dørers World Watch List 2019 viser både at forfølgelsen av religiøse minoriteter øker og en trend som gjør det vanskeligere å være annerledes og en minoritet.

Når Ap og SV nå kritiserer at det kommer forbud mot selvbestemt tvillingabort, gjør de det vel vitende om at det i deres egen regjeringstid ikke var lov med «fosterreduksjon» verken før eller etter 12. uke.

ImF Sunnmøre har nå overtatt som eier av jernvare- og fargehandelen Johan R Sunde og har ansatt Even Dybvik til å lede driften av butikken.

Onsdag lanserer Åpne Dører World Watch 2019 som viser en økning på 30 millioner mennesker det siste året som forfølges på grunn av sin kristne tro.

OPPDATERT Styret i Bergens Indremisjon møtes i neste uke for å diskutere veien videre etter at Arne Pareli Pedersen har sagt opp stillingen sin som forsamlingsleder 2.

Copyright © Sambåndet 2019