FORSAMLING: Klepp stasjon bedehus skal nå eies og driftes av den nye forsamlingen, som er dannet med grunnlag i ImFs og NLMs lokallag. FOTO: PRIVAT

Fra forsamlingspreg til forsamling

ImFs og NLMs lokallag på Klepp stasjon bedehus har slått seg sammen til en forsamling.

Den 22. november var det stiftelsesmøte for den nye Bedehusforsamlingen Betania på Klepp stasjon bedehus.

‒ Folk har i lang tid gått på hverandres møter. Og vi har lenge hatt felles formiddagsmøte som har gått på omgang mellom ImF, NLM og bedehusstyret, sier medlem i forsamlingsstyret, Randi Klingsheim Bø.

Prosess
Prosessen mot en ny forsamling har ifølge Klingsheim Bø tatt cirka 1 ½ år hvor representanter for de tre styrene, bedehusstyret, ImF og NLM, har jobbet sammen i en prosjektgruppe.

‒ Vi har hatt flere informasjonsmøter, og folk har blitt mer klar for dette. Til å begynne med var det noe skepsis. Men unge ønsker å ha alt på en plass, sier hun.

‒ Det har modnes frem over tid. Styret for bedehuset har gjennom flere år gitt bedehuset et preg av å være en forsamling, sier leder for prosjektgruppa, Kjetil Muren.

Onsdag var forsamlingsstyret samlet til første møte og valgte da Muren til styreformann for den nye forsamlingen.

Helhetlig
‒ Hvorfor forsamling?

‒ En viktig grunn er at de unge voksne har behov for å høre til i en forsamling i stedet for å skulle gå på enkeltmøter til ulike organisasjoner. Felles forsamling gir også mulighet til å få en mer tydelig ledelse og bedre mulighet for mer helhetlig tenkning om arbeidet. For unge kan det oppleves uoversiktlig å skulle forholde seg til flere organisasjoner på bedehuset, svarer Muren.

Fra 1. januar 2019 er det den nye forsamlingen som vil eie og ha ansvar for drift av bedehuset. Forsamlingen vil melde seg inn i både NLM og ImF.

Prosjektdokument
‒ Vi har laget en prosjektrapport med vedtekter og profildokument om hvordan vi tenker forsamlingen skal være. Bedehusforsamlingen har fått rundt 30 medlemmer så langt. Vi regner med at de fleste av de 40-50 som er medlemmer i bedehuset i dag, blir med videre i den nye forsamlingen, sier Bø.

I vårsemesteret 2019 vil planene og arbeidet til organisasjonene gå som planlagt. Fra høsten 2019 vil dagens styrer bli lagt ned, og det blir bare et forsamlingsstyre.

‒ Det er ennå for tidlig å si hvordan forsamlingen blir i framtiden. Men vi jobber med hva vi skal fortsette med av det arbeidet som allerede drives, og hva vi skal endre på eller begynne med. Vi håper det blir slik at folk kan få oppgaver etter hvilke nådegaver de har, sier Randi Klingsheim Bø. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.