Sambåndet

Søndag 21. april 2019
RSS
MUSIKK: Bergen Soul Children lanserer sitt andre album. Foto: Morten Wanvik

Nytt album fra Bergen Soul Children

Flere barn og unge fra ImF Straume og Betlehem er med på et nytt plateprosjekt.

Av Brit Rønningen. Publisert 15. april 2019.

Fakta

LNU Aktivitetsstøtta - Herreløs arv

  • I 2015 ble det bestemt at arv fra dødsbo der den døde ikke har arvinger og ikker har skrevet et testamente, skal fordeles til frivillige organisasjoner som driver virksomhet til fordel for barn og unge.
  • Organisasjoner kan søke om mellom 50.000 og 400.000 kroner til prosjekter og aktiviteter rettet mot barn og unge.
  • Søknader som er rettet mot barn og unge med nedsatt funksjonsevne, prioriteres. Videre prioriteres søknadene etter følgende prinsipper:
  1. Søknader som legger vekt på barn og unges innflytelse i arbeidet.
  2. Søknader som bidrar til økt mangfold i organisasjonen.
  3. Samarbeidsprosjekter på tvers av flere organisasjoner/grupper.

Kilde: www.lnu.no/stotteordninger/aktivitetsstotta/

For 1 ½ år siden søkte Bergen Soul Children støtte fra Landsrådet for Norske Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU) Aktivitetsstøtta – Herreløs arv, og fikk tilslag. Disse pengene har Bergen Soul Children med venner brukt til å lage sitt andre album som nå er tilgjengelig på blant annet Itunes og Spotify.

Oppdatert
− Kristne barne- og ungdomskor er avhengig av oppdaterte og gode kristne sanger for barn og unge, sier crewleder Nils-Eivind Holmedal i Bergen Soul Children til Sambåndet.

Koret, som ledes av Barbro Wiig Sulebakk, består av barn og unge fra 5. klasse til videregående, og de har vært med i prosessen med å komponere og produsere det nye albumet. Holmedal opplyser at en del medlemmer i koret kommer fra Indremisjonsforbundets forsamlinger ImF Straume og Betlehem.

Bidrag
Komponist Knut Bjørnar Asphol har vært ansvarlig for å produsere og mastre innholdet i prosjektet. Under innspillingen har korister fra blant andre Arna Soul Children og Tysnes Soul Children bidratt. Ingelin Reigstad Nordheim, Serlina, Simon Skarsvåg Furnes, Kine L Fossheim, Torill Skarsvåg og Odd Torleiv Furnes har levert bidrag til albumet.

Variasjon
Hva slags repertoar er det på platen?

− Det er en blanding og et stort spenn og tekster på norsk og engelsk. På albumet finnes tekster som er hentet rett fra Det gamle testamentet som «Bli sterke i Herren». I den andre enden har vi sangen «Hvor mange likes» som handler om «likes» og «klikk» på sosiale medier. Det er viktig med variasjon.

Øvelse
Hva vil dere med albumet?

− Det er to ting. Vi ønsker mer god kristen musikk for barne- og ungdomskor. Og vi ser på det som en øvelse for medlemmene i koret. De får synge inn i studio som en del av opplæringen. Det kan høyne nivået, sier Nils-Eivind Holmedal.

Snart blir også trykte noter tilgjengelig i nettbutikk, og det vil bli lagt ut korfiler med instrumental versjon av sangene.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Skulptøren Rick Wienecke har gjort noe så kontroversielt som å undersøke om det er en sammenheng mellom Jesu korsfestelse og jødenes holocaust.

Formidlaren Jarle Waldemar forkynner bodskapen til påska for barn, men skjermar dei for lidingshistoria si verkelege gru.

Bedehusorganisasjonene ImF, NLM og Normisjon har skrevet under på en erklæring som er ment både som et kall og et svar på «noen læreavvik».

Flere barn og unge fra ImF Straume og Betlehem er med på et nytt plateprosjekt.

Bedehuskirken på Bryne tjener byen med å bidra til at innbyggere med dårlig økonomi får gratis tilgang til friluftsutstyr.

Copyright © Sambåndet 2019