VARDØ: Vekkelsesmøtene foregår i Frelsesarmeens lokaler. FOTO: MARNY KVELDSTAD

Det skjer noe i Vardø

Møteaksjonen med evangelist Irene Krokeide Alnes, Paul Tore Garvo og teamet fra IM-kirken er blitt forlenget med to uker.

− Det er kommet mye folk på møtene, og vi ser Den Hellige Ånd i arbeid. Det har skjedd en oppvåkning blant Guds folk, og flere har fått mer frimodighet. Jeg merker at her er det ting på gang, forteller Krokeide Alnes til sambåndet.no.

Opprinnelig skulle hun ha en møteuke i Vardø, fra 24.-28. april, men den er blitt forlenget med to uker.

− Det har vært uvanlig mye folk på møtene. Noen har vært på hvert møte. Det har også kommet folk fra Vadsø, Vestre Jakobselv, Varangerbotn, Tana og Kirkenes.

Forlengelsen av møteaksjonen har ført til at Krokeide Alnes har vært nødt til å endre planer og blant annet takke nei til en bryllupsinvitasjon.

Vekkelsesvind

Hvorfor har dere utvidet møteaksjonen?

− Vi kjenner på at Vardø har en besøkelsestid. På plakatene står det: «Vekkelsesmøter». Det har blitt en «snakkis» i byen. Mange spør: «Hvorfor trenger vi vekkelse?» Det prøver vi å svare på. Og det har gitt oss mange gode samtaler. Det er en vekkelsesånd i møtene. Jesus stiller oss alle på valg. Det skaper fornyelse og behov for frelse. Vi har også hatt stor hjelp av lokale sang- og musikkrefter som er en stor inspirasjon i møtene.

I Vardø samarbeider Krokeide Alnes med «Vardøteamet» fra IM-kirken Tertnes utenfor Bergen og kretsleder Paul Tore Garvo. «Vardøteamet» består av 3-5 personer som er i Vardø over tid. Noen av dem over år. De første kom til Vardø i 2012. 

Bibelutdeling
− «Vardøteamet» har knyttet mange gode relasjoner. De er synlig i byen, oppmuntrer og velsigner mennesker og har fått en stor kontaktflate og samles to ganger i uken og inviterer til åpent hus på kaffe, vafler og en god prat, sier Krokeide Alnes.

Hun forteller at teamet for alvor ble kjent under Ungdom i Oppdrags initiativ til bibelutdelingen til alle i Vardø i 2014. IM-kirken ønsket å velsigne byen og tok derfor på seg det økonomiske ansvar for å dele bibler til alle i Vardø kommune og delte ut over 700 bibler og omtrent 100% tok imot biblene.

‒ Flere ville ha forbønn, og de hadde mange fine samtaler på dørstokkene. En plass kom de kjørende etter dem, fordi de ikke var hjemme under bibelutdelingen. De ville ha flere bibler, og de kjørte glad hjem med syv bibler i bagasjen. Bibelutdelingen betydde også mye for samholdet og kallsbevisstheten innad i teamet, forteller Krokeide Alnes. 

Guds lys

Hun opplyser til Sambåndet at det er «alternativ» åndelig virksomhet og religiøsitet i Vardø.

‒ Derfor er Ordets forkynnelse, bønn og barmhjertighet viktig for at Guds lys skal få slippe til. Jeg er veldig takknemlig for å få være her og for alle som støtter opp om arbeidet og som deltar på møtene, fremholder Irene Krokeide Alnes og oppfordrer folk til å be for møteaksjonen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.