Sambåndet

Fredag 23. august 2019
RSS
RYFYLKE: Bernt Jarl Berge er kontaktperson for ImF på Tau bedehus. Foto: Privat

Danner forsamling på Tau bedehus

På Tau har ImF og NLM vedtatt å danne forsamling som skal etableres i august.

Av Brit Rønningen. Publisert 8. juli 2019.

− I flere år har det gått mot forsamling. NLM har hatt søndagsmøter annen hver søndag, og det er mye samarbeid. Mange steder går man fra forening til forsamling, og spesielt de unge ønsker forsamling, forteller kontaktperson for ImF på Tau bedehus, Bernt Jarl Berge, til sambåndet.no.

Avtale
Nå går det også mot forsamling på Tau bedehus. NLM og ImF jobber med en samarbeidsavtale og har vedtatt at det skal dannes forsamling. Den nye forsamlingen starter opp helgen 17.-19. august. Forsamlingen vil bli tilknyttet NLM og ImF. Navnet på den nye forsamlingen er klart, Tau misjonsforsamling.

Berge opplyser at NLM er store på Tau, mens ImF er små.

Men ImF har hatt møtevirksomhet i mange år, sier Berge.

 Levende
Hvorfor vil dere danne forsamling?

Vi vil ha et tilbud til nye generasjoner og en forsamling for alle generasjoner. Det er viktig for at arbeidet ikke dør ut, men holdes levende. Vi ønsker å videreføre misjonsoppdraget. Hvis vi ikke har et godt hjemmearbeid, vil det gå ut over arbeidet ute.

− Hva vil skje med alt arbeidet som foregår på bedehus etter at dere har blitt en forsamling?

Det er et rikt barne- og ungdomsarbeid på bedehuset, og det vil fortsette, men veien videre er ikke klar. Jeg håper vi kan bli tydeligere og legge enda mer vekt på misjon og på misjon i nærområdet. Vi vil være en forsamling i nærområdet, sier Bernt Jarl Berge. 

1 kommentar »

 • 1

  Laura Grønvik

  15. juli, 2019, kl. 19:35

  Jeg synes dette er en fin tanke også for vårt distrikt.

  Det er viktig for oss i den tiden vi lever i, å ta ansvar for kommende slekter. Det å skape et felleskap der Guds ord forkynnes, og at de får lærer Jesus å kjenne.

  Svar

Skriv en kommentar

Dei 27 deltakarane på Nordhordland Indremisjon sin fjellvandringsleir på Raknestunet fekk mange flotte opplevingar på Osterøy førre veke, fortel ein av deltakarane, Leikny Strømme Flathus, i denne luftige reportasjen.

Ny nordsamisk omsetjing av Bibelen får ringverknadar for alle delar av den samiske kulturen.

KVS-Lyngdal og Bildøy Bibelskole må «ut på bygda» for å få plass til alle elevene, og KVS-Bygland passerte 60 elever – med erfaringsbasert håp om flere.

KOMMENTAR Biskop Atle Sommerfeldt må lære seg forskjellen på å bli støtt og å bli utstøtt.

Muslimske og kristne minoritetsungdommar godtar at leiinga i religiøs samanheng er mannsdominert, sjølv om dei forventar likestilling heime og i offentlegheita elles.

Copyright © Sambåndet 2019