Sambåndet

Fredag 29. mai 2020
RSS
KOR: divisi ledes av dirigent Jostein Myklebust, ytterst til høyre i første rekke. FOTO: PRIVAT

Divisi til Rogaland

Divisi besøker Sør-Rogaland denne helgen. «divisi-kveld» i Ålgård kirke der menigheten inviteres til fellesskap i sang og musikk, er en av programpostene.

Skrevet av Redaksjonen den 20. september 2019.

ST PETRI: Sammen med divisi setter jazzpianist Tord Gustavsen for første gang opp "Åpne hjerters messe" i Stavanger. FOTO: PRIVAT

Fakta

Helge-turné

  • St Petri kirke fredag 20. september kl. 21.00, «Åpne Hjerters messe»
  • Ålgård kirke lørdag 21. september kl. 18.00, «divisi-kveld» sammen med Tord Gustavsen, Runa Husøy og Magnhild Mo. I samarbeid med menigheten inviteres du til fellesskap i sang og musikk.
  • Riska kirke (Hommersåk) søndag 22. september kl. 11.00, Jubileumsgudstjeneste med "Åpne Hjerters messe". 

En av verdens fremste jazzpianister, Tord Gustavsen, blir å høre i St Petri kirke fredag 20. september. Sammen med koret divisi, Stavangermusiker Eddie Andresen på slagverk og saksofonist Runa Husøy fremfører han sin egenkomponerte «Åpne hjerters messe».

Mange kjenner Tord Gustavsen fra hans tidligere besøk i St Petri der han har invitert til Lysvesper eller med den utsolgte suksessen under årets Maijazz da han samarbeidet med Sigvart Dagsland. 

«Åpne hjerters messe» ble opprinnelig skrevet som bestillingsverk til Nidaros Domkor og urfremført i Nidarosdomen i 2013. Siden har den blitt fremført ved noen få anledninger i Oslo og på Vestlandet, men dette blir første gang i Stavanger.

Selv beskriver Tord Gustavsen messa som «en liturgisk kammergospelmesse». Musikken spenner fra det stillferdige og meditative til kraftfulle mektige korharmonier og lekende improvisasjoner fra musikerne.

-En stemningsfull reise der mennesket får mulighet til å finne ro og være tilstede i øyeblikket, loves det i en pressemelding fra divisi.

Divisi består nå av 47 sangere fra hele landet og møtes fem helger i året til øvinger og konserter. 11 plateutgivelser og over 350 konserter har det blitt opp gjennom korets 35 år lange historie.

Ingen kommentarer »

Skriv en kommentar

Kristen idrettskontakt (Krik) vil rette forventninger til noen ansatte med tanke på samlivsform. Hvilke stillinger det gjelder, er ennå ikke utfyllende avklart.

Koronakrisen gjør at sommerdriften for internatskoler faller helt eller delvis bort. Skolene kan tape flere millioner kroner i inntekter som følge av det.

Nesten halvparten av dem som mottar feriepenger, vil i år hovedsakelig bruke dem til sparing, viser en undersøkelse. Tove Lea Reime holder fram boligbytte som en rimelig ferieform.

(Korona) Etter å ha vært to måneder koronastengt har Bergens Indremisjon fortsatt ikke noen planer om å permittere ansatte.

Leirstedet Visthus har ingen ansatte, men et driftsstyre som sørger for den daglige driften.

Copyright © Sambåndet 2020