To organisasjoner kan bli én

 NYE TOKT: Elieser 6 kan bli videreført som flytende «fiskarheim» i en sammenslått organisasjon,om det felles utvalget får gjennomslag for sitt forslag.(FOTO: EGILL J. DANIELSEN) Av Kristin Tonning Olsen Fra sommeren 2005 kan DISM være en del av ImF. Men det er bare hvis alle vil. ImF ønsker velkommen inn i varmen, men det er […]

  
NYE TOKT:
Elieser 6 kan bli videreført som flytende
«fiskarheim» i en sammenslått organisasjon,om det felles utvalget får gjennomslag for sitt forslag.
(FOTO: EGILL J. DANIELSEN)

Av Kristin Tonning Olsen

Fra sommeren 2005 kan DISM være en del av ImF. Men det er bare hvis alle vil. ImF ønsker velkommen inn i varmen, men det er enda et godt stykke fram, både
for ImF og DISM. Generalsekretær i ImF, Karl Johan Hallaråker (bildet), konstaterer at DISM lenge har vært opptatt av fremtidig veivalg.
– DISM har de siste årene vurdert å være tilknyttet andre organisasjoner. I vinter la en egen veivalgskomité i DISM frem et forslag om organisasjonens fremtid. I den prosessen så de ImF som den naturlige samarbeidspartner, forklarer Hallaråker. Så ble det nedsatt en komité med tre personer fra hver organisasjon som fikk i oppgave å se på konkrete samarbeidsplaner. Det er denne komitéen som nå foreslår en sammenslåing.

Egen avdeling
I prosessen frem mot denne eventuelle sammenslåingen, har komitéen laget et felles notat som har fått tittelen «Intensjoner og
skisser».
– Vi har hatt greie forhandlinger med Indremisjonsforbundet, og kommet frem til en felles skisse, bekrefter administrasjonsleder i DISM, Arnfinn Husby (bildet), til Dagen.
I «Intensjoner og skisser» anbefaler utvalget at DISM sammensluttes med ImF. Tanken er at det skal opprettes en egen avdeling i ImF som omfatter alle foreningene for DISM sitt kallsoppdrag. Foreningene skal samtidig være misjonsforeninger innen ImF sin nye kretsstruktur.

20 milloner i minus
DISM på sin side har en gjeld på 20 milloner kroner. I dette beløpet inngår lånebeløp til organisasjonen, private lån til Betelskipet og banklån til Havly i Trondheim.
– Det er ingen hemmelighet at det er drift over «evne» gjennom mange år og dermed tyngende gjeld som har ført DISM inn i den nødssituasjon som organisasjonen opplever å være i, står det i «Intensjoner og skisser».  For ImF kan all gjelden bli en utfordring. Men Hallaråker har klare planer for løsning på dette.
– Vi må opprettholde og styrke misjonsengasjementet hos misjonsvennene slik at vi både kan føre videre oppdraget og få inn gaver. I tillegg må vi ha en grunnleggende reduksjon i utgiftene, for eksempel ved å redusere personalkostnadene, sier Hallaråker.
Nå skal «Intensjoner og skisser» drøftes i rådsmøter hos de to organisasjonene.
– Etter rådsmøtene vet vi mer om hvordan dette har blitt mottatt i de to organisasjonene. Utiftra dette kan vi så utrede de enkelte områdene mer i detalj, og dermed ha et best mulig grunnlag til generalforsamlingene neste sommer, sier Hallaråker som selv venter i spenning. DISM har sitt landsmøte 30. juni – 3. juli og ImF har sin generalforsamling 20.-24. juli. 

Utfordring og vitamininnsprøytning
Det er helt klart en utfordring å inkludere en organisasjon med en slik gjeldsbyrde. Men samtidig kan det også bli en vitamininnsprøytning. Både for dette direkte «kystkallet» og hele indremisjonsarbeidet, sier Hallaråker.
– For ImF vil det også være et pluss å kunne bygge ut sitt organisasjonsopplegg til hele landet ved hjelp av DISM sin kretsstruktur. Det gjelder særlig i områder som Oslo og Østlandet, Trøndelag, Nordland og Troms, sier Hallaråker.
– Men nå vil vi først og fremst avvente behandlingen hos DISM sitt rådsmøte. Det er DISM som har kommet til oss med spørsmål om sammenslåing, og de må selv konkludere sine ønsker, sier Hallaråker og avslutter:
– ImF skal i allefall legge til rette for en god inkuldering, om sammenslåing blir
ut

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.