Nygård skifter beite

Etter 17 år som barne- og ungdomssekretær i ImF Sør synes Åge Nygård det er på tide med forandring og begynner som forkynner.

1. januar begynte Nygård som forkynner i ImF Sør. Den største endringen i forhold til barne- og ungdomssekretærstillingen han har hatt, er at han nå vil forkynne mest for voksne. Men han understreker at han fremdeles vil ha kontakt med barn og unge.

Udramatisk skifte
− Det er ikke et dramatisk skifte. Fortsatt er jeg en del av medarbeiderskapet. Jeg skal fortsatt være leirsjef på en og annen leir, og jeg skal ha lagsbesøk. Nå går jeg over til en mer allsidig, allround-stilling. Jeg trives både med de minste og de eldste, sier Nygård. Han ønsker å berolige misjonsvenner som han har fått tilbakemeldinger fra, og som lurer på hva endringene som nå skjer i ImF Sør, kan bety for kretsen og misjonsarbeidet.

Den nye forkynneren ønsker å være en tydelig talsmann for leirarbeidet.

Viktig leirarbeid
− Hva er det med leirarbeidet?

− Det er noe som appellerer til meg. Det begynte med søndagsskolen i Molde. Barn er veldig åpne for evangeliet. Det er viktig med voksne som bryr seg og som er gode rollemodeller og forbilder.

En annen endring den nye forkynneren vil merke, er at han ikke lenger skal være med i barne- og ungdomsrådet, og han slipper administrative oppgaver.

− Jeg er 56 år og har vært ansatt i 17 år som barne- og ungdomssekretær og stått i lagsarbeidet i 24. Nå følte jeg at tiden var inne for endringer, og at det var naturlig at yngre krefter får slippe til. Jeg hadde et ønske om mer vanlig forkynnervirksomhet.

På rett plass
− Hvordan har du klart å stå i tjenesten så lenge?

− Det er fordi jeg har følt at det har vært et kall. Jeg trives med barn og unge, og jeg har fått bekreftelser på at jeg har nådd inn. Jeg ville ikke ha ikke vært så lenge på et sted hvis jeg ikke hadde følt at jeg har vært på rett plass. Vi har opplevd en blomstring i leirarbeidet. Det har vært en velsignelse.

Når sambåndet.no spør Nygård hva han vil legge vekt på som forkynner, svarer han følgende:

− Det som har vært min brann, er å formidle det som står i Bibelen. Ikke minst ønsker jeg å være til oppmuntring for de kristne og være tydelig i møte med folk. Det er viktig å være bibeltro og ha tillit til Guds ord i møte med ungdom og voksne.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.