Kombinerer fjellvandring og leir

For noen er det å dra på leir noe som foregår på fjellet, og Nordhordland Indremisjon er arrangør.

− Jeg er med å arrangere fjellvandringsleiren for 22. gang i år. Det er en veldig fin kombinasjon å gå i naturen, Guds mektige skaperverk, og samles til bibeltimer og fellesskap, sier Leiv Nesheim. Sambåndet.no snakker med ham på mobiltelefon rett før han skal ut på tur den siste dagen i fjellet.

Første gang i Golsfjellet
I år er det 35 stykker med på Nordhordland Indremisjons fjellvandringsleir i Golsfjellet 12. – 18. juli. Tidligere år har de vært oppi 50 deltakere.

− Vi bruker å ha en fast base og så gå dagsturer. Det er første gang vi går i Golsfjellet og har Ørterstølen som base. Det varierer hvor vi går og hva vi har som base. Men basen må ha kapasitet til 45 – 50 stykker. Og det må være et fjellområde som har oppmerkede stier, forteller Nesheim.

Ute hele dagen
− Hvordan har årets leir vært?

− Vi har hatt tre dager med regn, men de to siste dagene har det vært nydelig vær. Vi fikk med oss turen vi skulle, selv om det regnet. Det er fint på Golsfjellet. Vi begynner dagen med bibeltime og har hatt veldig fine bibeltimer med Johannes Kleppa over temaet “Lærdommer fra Israels eksil i Babylon”. Så er vi ute hele dagen. På kvelden har vi lettere program med andakt. Vi går både på og utenfor oppmerkede stier. Flokken har kost seg og er fornøyd. Fellesskapet er det viktigste. Og godt humør.

Nesheim nevner også at en gruppe blant deltakerne har vært oppe på en topp på Hemsedal på 1400 meter. Den siste dagen skal en gruppe opp på Skoghorn, en topp på 1700 meter, også på Hemsedal.

Fjellvandringsleiren har mest vært på Vestlandet, men i år kunne den ikke gå på Vestlandet på grunn av snømengden. Derfor ble det Golsfjellet i stedet.

Økende gjennomsnittsalder
− Hvem er deltakerne?

− Deltakerne er fra 60 år og oppover. Tidligere har det vært stor spredning i alder. Gjennomsnittsalderen har gått opp. Det er også stor spredning i hvor spreke deltakerne er. Noen er veldig spreke. Andre er mindre spreke. Vi deler i tre grupper. Så kan folk velge det som passer. De kommer fra for det meste fra Hordaland, men også fra Møre og Sogn. Så det er veldig spredt. Det har hendt før at vi har hatt med noen fra Oslo.

Nesheim ser gjerne at flere yngre blir med på fellvandringsleiren.

− Vi skulle gjort noe for å få de yngre med, men vi vet ikke hva som må til, sier han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.