Miff vil ta med ungdommer til Israel

Med Israel for fred (Miff) vil utruste ti ungdommer til å tale Israels sak i Norge.

– Vi vil ta med noen talentfulle ungdommer på tur og gi dem en skikkelig innføring i Israels historie og situasjon. Vi ønsker at ungdommer i Norge skal være gode ambassadører for Israel, sier daglig leder i Miff, Conrad Myrland, til KPK.

Han tror de vil bli godt utrustet til på turen. Myrland besøkte selv landet for første gang som 15-åring.

– Det var med på å gi meg en forståelse og en energi til å stå opp for Israel her i Norge, sier han.

Rekrutterer for framtiden

Turen er beregnet for ungdom som allerede har engasjert seg eller ønsker å engasjere seg i Miff og for Israels sak i Norge. Det er bare ti tilgjengelige plasser. Øremerkede penger fra Miffs givere dekker store deler av kostnader. Det er aller første gang Med Israel for fred arrangerer en slik tur.

– Vi ser etter ungdommer som kan engasjere seg i Miffs lokallag og gjøre andre frivillige oppgaver i organisasjonen. Forhåpentligvis får vi inn mange søknader fra gode kandidater som vil vokse inn i oppgavene og på sikt kunne drive organisasjonen videre, sier Myrland.

Med Israel for Fred er en interesseorganisasjon som jobber for å spre informasjon og skape større sympati for Israel og jødenes situasjon. De siste årene har medlemstallet økt betydelig, fra cirka 2000 i mai 2008 til mer enn 9000 i juni 2015. Organisasjonen er partipolitisk uavhengig og religionsnøytral.

Politikk og historie

Det endelige programmet for turen er ikke helt klart, men deltakerne får se store deler av landet, fra Golan i nord til Sderot ved Gaza-grensen i sør. De skal også knytte kontakter med jevnaldrende israelere gjennom organisasjonen Stand With Us, besøke Holocaust-museet, Knesset, Jerusalem og Tel Aviv.

Det vil bli lagt mer vekt på den politiske situasjonen enn den religiøse historien. Ifølge Myrland kommer de ikke til å besøke så mange av de historiske stedene hvor Jesus og disiplene skal ha vandret.

Møte med det moderne Israel

– Det blir atskillig mindre søkelys på de historiske stedene sammenlignet med tradisjonelle gruppeturer til Israel. Det blir noen dager i Jerusalem. Ellers blir først og fremst et møte med det moderne Israel, hvor deltakerne får møte unge israelere og får et innblikk i den dagsaktuelle situasjonen. Det blir ingen typisk badeferie, sier Myrland.

Reisen finner sted fra 26. juni til 8. juli, og deltakerne skal være mellom 18-30 år. KPK

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.