Bauta til minne om Trygve Bjerkrheim

I Bjerkreim i Rogaland, den første hjembygda til Trygve Bjerkrheim, vil det 30. oktober bli avduket en minnestein over dikteren.

Det er foreningen Trygve Bjerkrheims venner (TBV) – med rundt 900 medlemmer, som har tatt initiativ til oppføring av minnesteinen.

– På avdukingsdagen ønsker vi å tegne et allsidig og friskt portrett av hva Trygve Bjerkrheim stod for, og en rekke ulike artister, sangere og musikere vil framføre et bredt utvalg av sangene hans, sier formann i TBV, Kåre Ekroll.

Trygve Bjerkrheim har blant annet skrevet sangen «Det er makt i de foldede hender», som er en av de oftest spilte sangene i NRK Ønskekonsertens historie.

I forbindelse med avdukingen er det lagt opp til et omfattende program, som etter planen begynner med presentasjon av Trygve Bjerkrheim – i form av sang og kåseri, på Bjerkreim bedehus. Arrangementet avsluttes med en Trygve Bjerkrheim-konsert i Bjerkreim kirke.

– Trygve Bjerkrheim var en unik formidler av kristen kultur, og særlig er han kjent for de mange dikt og sanger som i dag blir brukt rundt om i kirker og bedehus, sier Ekroll.

Bautaen blir den andre til minne om Trygve Bjerkrheim. Fra før står det en på Løken gamle kirkegård som ble reist av Nordre Høland Bygdekvinnelag i 2005. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.