Rettet søkelyset mot familien som trosarena

Hvordan finner man plass og ork til å ta grepene som skal til for selv å styre dagen og ikke motsatt? En ny bok trekker fram familien som kraftsentrum.

Det er bokkveld i Kraftverket menighet på Bislett i Oslo. Utgangspunktet er boken «Belonging and Becoming: Creating a Thriving Family Culture» skrevet av foredragsholderne, det amerikanske ekteparet Lisa og Mark Scandrette.

Boken tar for seg avstanden mellom ønsker for et godt familieliv, i pakt med Guds rikes verdier, og tidsklemmevirkeligheten.

– Kanskje tenker du ofte på alle feilene du har gjort overfor dine barn, ting som du må be om tilgivelse for. Det jeg ønsker å si til dere, er at uansett hva som har vært i familien, så er det ikke slutten på historien, sier Mark.

Delte egne erfaringer

Lisa og Mark Scandrette startet opp og driver Re-imagine, et senter for kristen trospraksis, med tilholdssted i San Francisco. Med lave inntekter og tre barn på ett til tre år flyttet de til blomsterbyen for snart 20 år siden, for å forfølge drømmen om en kirke for dagens og morgendagens mennesker.

Nå har de skrever bok sammen med datteren Hailey (21 år) om hvordan de, gjennom prøving og feiling, har skapt et hjem preget av gjestfrihet, takknemlighet, enkelhet og et ønske om å gjøre en forandring, også for naboen og for verden.

Det er det kristne praksisnettverket «Etter Kristus» som fikk Mark og Lisa til Norge i forbindelse med at de var i Europa for å promotere boken sin. De fikk også med seg Kraftverket menighet og Sub Church som medarrangører.

Familien som trosarena

Stian Kilde Aarebrot er daglig leder i Etter Kristus. Han tror utfordringene mange kristne familier møter i hverdagen, som tidsklemma, men også alle andre aspekter ved å være familie med en kristen tro, gjør at norske menigheter trenger å belyse familien som trosarena enda mer.

– Det er tross alt i familien vi lever ut troen vår, og det er som familie vi har flest muligheter til å leve ut Guds rikes verdier. Folk drømmer om mer fellesskap og glemmer fort at de allerede er i det viktigste fellesskapet – det vi har i hjemmet, sier Kilde Aarebrot.

– Hva håper du deltakerne fikk ut av kvelden med Lisa og Mark Scandrette?

– En fornyet tro på alt man kan gjøre som familie. En tro på at man som familie kan styre valgene våre ut fra det som betyr aller mest for oss som kristne, sier han og legger til:

– Dette var vårt initiativ, men når man ser hvor mange som kom en mandagskveld, mange småbarnsforeldre med barnevakt, er det mye som tyder på at vi traff et behov.

Familievisjon

– Vi trenger mer enn noensinne en visjon for vår familie. En visjon som er kreativ, tilsiktet, sjelfull og våken for verden, forteller Lisa og Mark.

– Enten du har barn, håper på å få barn, er aleneforelder eller har en partner, så kan din husstand være et sted for tilhørighet og utvikling, der hver person kan føle seg trygg, motta omsorg og kjærlighet, og støttes i sin utvikling til det beste for verden, understreker ekteparet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.