BASAR: Elevene ved Møre barne- og ungdomsskole samlet inn over 80 000 kroner i misjonsuken. På forsidebildet er Julia Tarberg Hansen og Maria Igesund Berge i full sving. Bildet over: TAR ANSVAR: De eldste elevene fikk mest ansvar under misjonsuken. Her hjelper miljøarbeider Andreas Kråkenes elevene Nicklas Røyset Øvrelid, Adrian Løvoll og Tor Reidar Moldskred med forberedelser. BEGGE FOTO: Olaug Lillian Bjørke, Åpne Dører

Forfulgte barn får julegave fra Herøy

I årets juleaksjon samlet misjonseide Møre barne- og ungdomsskule i Herøy inn over 80 000 kroner til Åpne Dørers arbeid i Sentral-Asia.

Alle de 140 elevene ved den kristne friskolen i Herøy kommune var med på misjonsuken i uke 45 der elevene på ungdomsskoletrinnene tok et ekstra ansvar. Møre barne- og ungdomsskule eies av Sunnmøre Indremisjon.

–  Gjennom en slik uke ønsker vi å gjøre elevene kjent med misjon. Skolen har også et langsiktig mål om at elevene vil engasjere seg i misjonsarbeid senere i livet, sier Ståle Tønnesen, leder for skolens misjonskomité, i en pressemelding fra Åpne Dører.

Åpne Dører er en organisasjon som arbeider særlig for forfulgte kristne. Organisasjonens juleprosjekt setter søkelys på barn i Sentral Asia som har det vanskelig, både som følge av fattigdom og forfølgelse.

– Tenk – dette året kan barn i Sentral-Asia takke elever fra Sunnmøre for julegaven, sier Åpne Dørers områdeleder på Sunnmøre, Olaug Lillian Bjørke.

Åpne Dørers samarbeidspartnere i Sentral-Asia deler ut både julegaver og matpakker, samt at det blir laget arrangement som sprer glede og oppmuntring for barna.

Over 80 000 kroner

Under misjonsuken la ungdomsskolen til side den ordinære timeplanen for å jobbe i ulike grupper. Alt arbeidet førte frem til den store basaren midtveis i uken. Da var flere hundre til stede for å kjøpe mat og lodd, samt få med seg programmet som elever og lærere hadde lagt opp til.

Utover i misjonsuken ble det også arrangert misjonsløp og misjonskantine. Elevene i ungdomsskolen hadde også en arbeidsdag, der de tjente 350 kr hver.

Til sammen samlet elevene inn over 80 000 kroner til barn i Sentral-Asia på de ulike arrangementene.

– Det er viktig å støtte arbeidet for forfulgte kristne og gjøre det kjent ute blant folk. Vi anbefaler gjerne andre kristne skoler et lignende prosjekt, sier misjonskomitéleder Tønnesen.

Takknemlig

Mandag morgen i misjonsuken var Åpne Dørers områdeleder på Sunnmøre på besøk for å inspirere elevene til innsats. Gjennom bilder, film og historier ble elevene tatt med til Sentral Asia, og til Åpne Dørers juleprosjekt.

– Åpne Dører er glade for å ha fått tildelt årets misjonsprosjekt, og jeg er svært takknemlig for innsatsen til alle ved Møre barne- og ungdomsskule i Herøy, sier Olaug Lillian Bjørke. KPK

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.