Ida Husveg med to av sine bilder. Foto: ImF Media arkiv

Maleri-auksjon for ImF

Kunstner Ida Husveg auksjonerer bort et maleri til inntekt for ImF.

‒ Jeg var på et møte med Roald Evensen, og der ble vi enige om at jeg gir et bilde og han ordner med salget. Bildet var hans valg, sier Husveg til sambåndet.no.

Forkynner Roald Evensen i Indremisjonsforbundet (ImF) vil selge bildet på auksjon. En maleri-auksjon er hans idé for å få inn penger til ImF i en tid hvor organisasjonen sliter økonomisk og har vært nødt til å gå til nedbemanning.

Her er bildet som auksjoneres.

Anerkjent kunstner
‒ Det er fantastisk at en anerkjent kunstner vil gi et bilde til misjonen. Det å gi et bilde får inn mer penger til misjonen enn en basar, sier Evensen.

Husveg bor på Vikeså i Bjerkreim kommune i Rogaland. Der underviser hun i oljemaling i Bjerkreim kulturskole og leder Kristne Kunstneres Forening. Hennes atelier har også et utstillingslokale som er åpent for publikum. Hun har også hatt salgsutstilling på Lyngdal Bibelcamp.

Blått bilde
Når sambåndet.no ber Husveg beskrive bildet, gjør hun det på følgende måte:

‒ Det er et bilde i blått. Jeg er glad i fargen blå. Det er et bilde av høye fjell og land med noen hus nede i bildet. Jeg tenker på Guds storhet på jorden. Bildet kan få deg til å føle deg alene og liten i Guds skaperrom.

Så langt er det Evensen og Marit og Odd Asbjørn Nybø som har gitt bud på henholdsvis 3400 og 4000 kroner.

‒ Jeg synes det er veldig kjekt hvis jeg får bildet, for jeg liker det. Det er veldig fint. Men jeg håper at det blir en budrunde på bildet, og at det på den måten gir ekstra penger til misjonen, sier han.

 Giverglede
‒ Hvorfor gir du bildet til ImF?

‒ Det er en organisasjon jeg støtter, og jeg så at den trengte penger. Det er en av mine måter å gi på. Jeg håper at givergleden økes, og at folk blir mer bevisst på hvordan de bruker ressursene sine, sier Husveg.

Maleriet er 63 cm høyt og 23 cm bredt og er prissatt til 3400 kroner. Budrunden starter der, og bildet vil bli solgt til høyeste bud. De som er interessert, kan legge inn bud ved å sende e-post til imf@imf.no. Siste frist for budgivning er satt til fredag 2. februar kl. 23.59.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.