VELKOMMEN: Barna i Daggry barnehage blir ønsket velkommen til en annerledes hverdag. FOTO: Privat

En ny hverdag for ImF-barnehagene

(Korona) Forrige uke startet barnehagene opp igjen. Men med strenge smitteverntiltak er ikke hverdagen helt som før.

Vi har redusert åpningstid fordi vi har fått ekstra oppgaver. Det er mer renholdsarbeid. Gulv, bord, stoler, leker – alt vasker vi daglig, forteller styrer Hilde Sundnes i Bedehusbarnehagen til sambåndet.no.

Barnehagen drives av Bedehuset Karmel og har 36 barn og 9 ansatte. Den åpnet 20. april etter å ha vært koronastengt i seks uker.

Hverdagen er tilbake, men ikke helt som før, for barnehagene må forholde seg til en smittevernveileder. Derfor er barna i Bedehusbarnehagen fordelt i åtte korhorter eller smågrupper med 3-6 barn pr voksen. Foreldrene får etter anbefaling ikke komme inn i barnehagen, men må levere barna i døren eller i porten.

Sambåndet.no får heller ikke komme for å lage reportasje, men må nøye seg med telefonintervju.

Tilpasninger
Vi prøver å følge anbefalingene for smittevern så godt vi kan. Men vi må gjøre tilpasninger, sier Sundnes.

– Hvordan går det?

Det går fint. Vi er glade for å få barna tilbake, at vi er nesten tilbake til normalitet, og vi håper at det snart blir helt normalt. Vi ser at barna har godt av å være her ,og at de koser seg. Det er viktig at de får lov til å leke og være sammen med vennene sine.

I tillegg til egne lokaler får barnehagen bruke møtesalen på Bedehuset Karmel.

Der har eierne vært veldig fleksible for at vi skal klare dette. Det løser noen av utfordringene vi har, sier Sundnes.

TILPASSNING: Barnehagebarna blir delt i mindre grupper. Her har et barn i Bedehusbarnehagen god plass. FOTO: Privat

Nesttun
Styrer Sissel Kandal i Nesttun Indremisjons Barnehage sier til sambåndet.no at de måtte gjøre mye forarbeid før de kunne åpne barnehagen. Den eies av Nesttun Indremisjon og har 17 barn og 6 voksne. Den første uken kom 11 av barna. Denne uken har de 14 barn.

Det er veldig kjekt å treffe igjen alle barna og foreldrene etter å ha vært stengt lenge. Ungene er glade og fornøyde, og foreldrene er glade for at barnehagen er åpnet igjen, sier Kandal.

For å gjøre det enklere med renhold har de delt alle lekene på fem dager slik at de tar frem nye leker hver dag. Utearealet har de delt opp i områder. De har fått lov til å bruke lillesalen på Nesttun bedehus slik at de har fått mer plass til å boltre seg på inne.

Daggry
Også styrer Kari-Lise Ose Nordstrand i Daggry barnehage synes det går bra å starte opp igjen.

HYGIENE: Det er ikke like lett å følge hygienereglene. Da er det godt med en påminnelse. FOTO: Privat

Utfordringen er å ha nok personale til beredskapsavdelingen, avdelingen for barn av foreldre som har samfunnsviktige jobber, i tillegg til alle de andre barna, sier Ose Nordstrand.

Daggry barnehage drives og eies av ImF Sunnmøre og har 73 barn og 24 ansatte. Det er 7-8 barn i beredskapsavdelingen. Nå er barna delt opp i 16 smågrupper. De store barna er i grupper på maks 6-7 barn, mens de små barna er i grupper på maks tre barn.

Det er litt hektisk, men det går ganske bra, sier Ose Nordstrand.

Smittevern
– Hvordan er det å få barna til å følge smittevernreglene?

Det er ikke alle barn som forstår hvorfor vi har delt opp både inne og ute i områder. Vi prøver å forklare så godt vi kan. De store barna forstår. Ungene er flinke til å vaske hender, men vi må passe på. Og vi må også lære dem å hoste i armkroken. Unger klarer ikke å holder avstand. Vi voksne må hjelpe dem til å holde avstand til de andre gruppene.

Noe av det samme peker Kandal på.

Det hender barna vil være med noen som er i andre grupper, eller at de vil være på et annet område enn der de har lov til å være. Men barna lærer fort hvor de har lov å være, forteller Kandal.

Ungene har lyst til å leke med alle, og nå må vi begrense hvem de kan leke med, sier Sundnes og føyer til:

Men de er kjempeflinke til å følge hygienereglene. Vi har pedagogisk opplegg hvor vi gir god forklaring på hvordan og hvorfor vi gjennomfører hygienereglene. Barna passer godt på hverandre og oss voksne. Hvis noen glemmer seg, får vi høre det, sier Sundnes.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.