MEDIESENTER: Her i lokalene til Sotra Bruk, bygger TV12 Bedehuskanalen sitt mediesenter. FOTO: TV12 Bedehuskanalen

Her skal TV12 Bedehuskanalen ha hovedkontor

TV12 Bedehuskanalen planlegger å bygge åtte forskjellige regionale baser, har en fungerende administrasjon og satser på sendestart cirka 1. desember.

sambåndet.no den 20. april 2021 beskriver forkynner Johnn Hardang, som jobber 30 % i bladet Evangelisten og som den 1. april begynte i 70 % stilling i TV12 Bedehuskanalen, bakgrunnen for den nye TV-kanalen som eierne holder på å bygge opp. Nå er TV12 Bedehuskanalen enda nærmere å bli en realitet.

Mediesenter
‒ For det første har vi landet et mediesenter, TV12 Mediesenter. Vi har inngått en leieavtale med Sotra Bruk på Brattholmen i Øygarden. Der leier vi butikk- og kontorlokalene og holder også å bygge om til studio, sier Hardang til sambåndet.no.

Bladet Evangelisten skal også flytte inn i de samme lokalene på Brattholmen.

Status for det nye mediesenteret er at kontorene er klare, og at administrasjonen skal fungere fra 1. september. Hovedarbeidet nå ifølge Hardang, er å bygge tre studioer og et redigeringsrom.

Regionale baser
I april nevnte han at kanalen ønsker å legge til rette for regionale TV-studioer. Disse planene er blitt mer konkrete.

‒ Vi har en ambisjon om å bygge åtte forskjellige regionale baser, forteller Hardang.

På Hermon Høyfjellssenter er det allerede et studio som er operativt når det gjelder å gjøre opptak En annen base er i Oslo på NLMs Fjellhaug skoler.

‒ Der er vi ferdig med tømmerarbeidet, og i september vil vi få opp teknisk utstyr, opplyser Hardang.

En tredje base er på Flekkerøya, der de er kommet like langt og planen er å bygge to studioer. På Sunnmøre vil kanalen blant annet ha samarbeid med ImF Sunnmøre. Der skal kanalen inn på Blindheim bedehus, i kjellerdelen. Så jobber kanalen med å få på plass studio også i Grenland, Rogaland, Trøndelag og Tromsø.

Økonomi
TV12 Bedehuskanalen har også på plass organiseringen rundt det økonomiske med Vipps, avtalegiro og fast givertjeneste.

‒ Vi jobber også med noe vi kaller Gideon 300, der målet er å få 300 personer til å tegne seg til å gi 1000 kr i måneden. Får vi det til, har vi dekket inn 20 % av driftsbudsjettet. Det er ambisiøst, men vi tror det skal gå, sier Hardang.

Det går frem i april at TV12 Bedehuskanalen har et solid økonomisk grunnlag og har det som trengs for å investere.

Ansettelser
Når det gjelder ansettelser, var status i april at TV12 Bedehuskanalen planla å ha fem årsverk  fordelt på mellom fem og ti personer. I dag er Hardang ansatt i 70 % stilling som daglig leder. Ut året er han ansatt i 30 % stilling i Evangelisten. Etter nyttår blir han ansatt i 100 % stilling i TV12 Bedehuskanalen. Ellers er Geir Jensen ansatt i 100 % stilling som administrasjonsleder. Han skal ha ansvar for administrasjon og produksjon (filming). Hardang regner med at de til sammen vil ha fem-seks årsverk fordelt på ti personer.

Samarbeidspartnere
‒ Når kan dere begynne sendinger?

‒ Vi jobber mot sendestart 1. desember, med det kan selvsagt bli forsinkelser. Dette er mye og hardt arbeid, men vi har den ambisjonen.

‒ Hva skjer med avtaler med samarbeidspartnere?

‒ Vi har på plass 25 samarbeidspartnere, det vil si organisasjoner og menigheter som primært skal levere programmer. NLM er for eksempel en av disse organisasjonene, og gjennom kanalen får de også en mulighet til å profilere arbeidet sitt, forteller Johnn Hardang.

TV12 Bedehuskanalen er også i forhandlinger om en nyhetstjeneste, men der har en ikke landet noen avtale ennå.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] programmer hver dag, men ikke hele døgnet alle dager i uken. Da sambåndet.no intervjuet Hardang 2. september 2021, sa han at de jobbet mot sendestart 1. desember 2021. Studioene skulle etter planen være ferdig […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.